نرخ بيكاري زنان با رشد سه درصدي مواجه بود
ايرنا:يك استاد دانشگاه گفت: نرخ بيكاري زنان كه در سال ۷۵حدود ۱۴درصد بوده است ، در سال ۸۳به ۱۷درصد افزايش يافتهاست .
دكتر”پروانه گلرد” كه در همايش يك روزهي “زنان كارآفرين دربازرگاني كشور ” سخن ميگفت افزود: ۳۲درصد از زنان شاغل ايراني در بخش كشاورزي فعال بوده و ۲۴درصد زنان در حوزه صنعت و ۴۳درصد در بخش خدمات مشغول بهفعاليت هستند.
وي با اشاره به اين كه فقط ۷/۷۶درصد زنان در بخش كارفرمايي و در سطوح بالا مشغول بكار هستند اظهارداشت: كارآفرين كسي است كه داراي خلاقيت فردي بوده و با شناخت فرصتها به ايدههاي خود جامهي عمل بپوشاند.
اين استاد دانشگاه گفت: تجربه در سراسر دنيا نشان داده است كه هر جا به زنان اجازه حضور در صحنههاي مختلف داده شده است آنان توانستهاند تواناييهاي بالقوه خود را به بهترين شكل بالفعل مبدل كنند.
وي با اشاره به اين كه از جمعيت ۶۴ميليون و ۵۰۰هزار نفري كشور، بيش از ۳۲ميليون نفر را جامعه زنان تشكيل ميدهند گفت: بايد با ايجاد انگيزه و اعتماد بنفس و رشد و پرورش خصوصيات كارآفرينان و همچنين تدوين برنامههاي آموزشي در جهت توانمندسازي زنان و پرورش خلاقيتهاي آنان گام برداشت.
وي در پايان يادآور شد: هر چه تحصيلات دانشگاهي زنان بيشتر باشد تمايل آنان براي ورود به عرصهي كارآفريني بيشتر است و هر چه بيشتر به كسب تجربه نايل شوند اعتماد بنفس آنان در خطر كردن و ريسك كردن افزايش خواهد يافت.
در ادامه اين همايش دكتر”منيژه حقيقي نسب” نيز اظهار داشت: دو سوم جمعيت ۸۷۶ميليون نفري افراد بيسواد دنيا را زنان تشكيل ميدهند و اين رقم در كشورهاي با درآمد پايين ، افزايش مييابد.
اين استاد دانشگاه افزود: نرخ زناني كه با داشتن تحصيلات دانشگاهي در كشورهايي با درآمد پايين اقدام به تجارت جديد مينمايند، ۱۶درصد است اين در حالي است كه در كشورهايي با درآمد متوسط ، فقط ۱۵درصد زنان اقدام به كارآفريني ميكنند.
وي با اشاره به اينكه اولين قدم براي زنان كارآفرين وارد شدن به بازار كار است ، تمرين افزايش تصميمگيري در پستهاي مديريتي را بخشي از اقدامات موثر عنوان كرد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: زنان آمريكايي فعالترين نيروي كار در جهان هستند آنان از آنجايي كه برون گر بوده و از آزادي بيشتري براي انتخاب شغل برخوردارند ۴۶درصد نيروي كار آمريكا را تشكيل ميدهند و ۹ ميليون و ۴۰۰هزار زن در پستهاي اجرايي و مديريتي در اين كشور مشغول به فعاليت ميباشند.
وي ادامه داد: در اين كشور بيش از پنج ميليون شركت فعال در مالكيت زنان است و آنان توانستهاند ۸۱۹ميليارد دلار درآمد سالانه براي كشورشان ايجاد كنند.
حقيقي نسب تصريح كرد: عليرغم اين آمارها كماكان شكاف درآمدي زنان با مردان در آمريكا نيز مشهود است.
وي افزود: متاسفانه خط مشي استانداردي براي افزايش زنان كارآفرين در دنيا وجود ندارد زيرا زنان بيش از مردان نسبت به شرايط محيطي خود حساس هستند و بخشي از فعاليت آنان در كشورهايي با درآمد پايين ناشي از ضرورت حفظ بقاء است .