وزیر آموزش و پرورش :جای برخی مدیران مرد را به زنان می دهم
سرمایه: علی احمدی وزیر آموزش و پرورش دیروز در مراسم بزرگداشت روز زن از معرفی چند مدیر زن در ستاد آموزش و پرورش طی هفته جاری خبر داد. پیش از این وزیر در مصاحبه های خود از نبود مدیر شایسته زن در پست های کلان مدیریتی سخن گفته و با واکنش کارکنان زن وزارتخانه و رسانه ها مواجه شده بود.
علی احمدی در پاسخ به این پرسش که آیا معاون زن خواهی داشت، گفته است: «ما واقعاً دنبال گزینه ای هستیم که بتواند پاسخگو باشد و برای آنها مسوولیت مدیریتی با مسوولیت های دیگر قابل جمع باشد.»
علی احمدی در برنامه بزرگداشت روز زن از مهری سویزی، مدیرکل دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش به دلیل ساماندهی خوب در فعالیت های بانوان وزارت آموزش و پرورش تشکر کرد و ادامه داد: «با وجود محدودیت در ساختار وزارت آموزش و پرورش دفتر امور بانوان را تحت عنوان مشاورت امور بانوان حفظ کردیم. تنها به خاطر رعایت مسائلی که در قانون خدمات کشوری آمده، نام این دفتر تغییر کرده است.» علی احمدی با اشاره به مدیریت زنان در وزارت آموزش و پرورش گفت: «در حال حاضر نیمی از مدیریت های آموزش و پرورش به دست خانم ها اداره می شود. در حوزه ستاد نیز علاقه مند هستیم از حضور خانم ها بیشتر کمک بگیریم اما این خود خانم ها هستند که در پذیرش مسوولیت وسواس دارند.»
وی افزود: «امروز فهرستی را در خصوص معرفی چند مدیر زن در آموزش و پرورش آماده کرده بودم تا به عنوان خبر در این روز عنوان کنم اما باز هم دست نگه داشتم ولی در این هفته تعدادی از زنان را به عنوان مدیر در آموزش و پرورش معرفی می کنم.» وزیر آموزش و پرورش فرهنگیان زن را مخاطب قرار داد و گفت: «شما می توانید برای پشتیبانی از مدارس به ما کمک کنید. آموزش و پرورش مسائل متعددی دارد که در طول زمان جمع شده است و یقیناً همه آن ها یکجا حل نمی شود و نیاز به کار کارشناسی دارد. یعنی از کجا شروع کنیم تا بتوانیم تحولات را با راه های میانبر به عمل رسانیم.» او از آنان خواست چه فردی یا گروهی، کمکشان را از آموزش و پرورش دریغ نکنند و راهکارهایی که به کل آموزش و پرورش، نظام تربیتی یا حتی به مسائل زنان فرهنگی برمی گردد را منعکس کنند.
وزیر آموزش و پرورش پیش از این تاکید کرده بود تمام مدارس دخترانه توسط مدیران زن و بخشی از مدیریت ها در آموزش و پرورش توسط زنان اداره می شود اما امیدوار نبود که مسوولیت مدیریتی زنان با مسوولیت های دیگر قابل جمع باشد: «کارهای ما شبانه روزی شده است. نماز صبح را که بخوانیم به سمت اداره می آییم و شب هم معمولاً ساعت ۳۰:۱۱ یا ۱۲ کارها به ما اجازه می دهد که به منزل برویم؛ تازه بخشی از کار را نیز با خود به منزل می بریم. در حقیقت باید پست زنان به گونه ای باشد که با مسوولیت هایی که آنان در منزل دارند قابل جمع باشد. خوشحال می شویم که خانم ها بتوانند در این زمینه کمک کنند و ما داوطلب برای حضور زنان در پست های مدیریتی هستیم.»
علی احمدی اکنون از مدیرکل دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش خواسته است: مکانیسمی را طراحی کند که همکاران زن ستادی سراسر کشور بتوانند پیشنهادات خود را به ما ارائه کنند و پاسخ نیز بگیرند حتی پاداش و جایزه هم در این مکانیسم پیش بینی شود. فهرستی از زنان توانمند آموزش و پرورش را خانم سویزی ارائه کرده است و چند بار این فهرست را مرور کردیم و تعدادی خانم را نیز انتخاب کردیم. وزیر آموزش و پرورش دیروز خطاب به زنان فرهنگی گفت: «حکم زنان در مسوولیت مانند اجل معلق برای برخی از آقایان مدیر در آموزش و پرورش شده است چرا که از مدتی پیش به برخی از مدیران مرد گفته ام که جای آنها از مدیران زن استفاده خواهم کرد و این مدیران نیز در انتظار هستند تغییرات صورت گیرد و طولانی شدن زمان تنها موجب رخوت و سستی می شود.» وزیر آموزش و پرورش و معاونان دیروز برای حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی جلسه را ترک کرد تا به پرسش های اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پاسخ دهد.
