ترس و باورهای غلط،عامل محرومیت زنان از مزایای روشهای بهتر جلوگیری از بارداری
نتایج یک تحقیق گسترده نشان داده است: زنان به دلیل ترس و باورهای غلط از بهترین شیوههای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، نتیجه نظرسنجی از ۵۵ زن که در یک مجله برنامهریزی خانوادگی منتشر شده حاکیست؛ نگرانی از اضافه وزن باعث شده بسیاری از زنان از روشهای جلوگیری از بارداری هورمونی و طولانی مدت پرهیز کنند.
روشهای آی یو دی و کاشتنی که اساسا پذیرفته شده نیستند چون زنان تمایلی به انجام آزمایشات و روشهای مهاجمی ندارند. همچنین بسیاری از زنان روش استفاده از قرصهای ضد بارداری را انتخاب میکنند تنها به این دلیل که دوستانشان این کار را انجام میدهند.
متخصصان می گویند؛ ما باید تاکید کنیم که روشهای طولانیتر پیشگیری، به توان باروری و تولید مثلی زنان آسیب نمیرساند و روی وزن آنها نیز تاثیری ندارد.
بر اساس این تحقیق، مقامات بهداشتی در انگلیس و اسکاتلند فعالانه در تلاش هستند تا استفاده از روشهای ضد بارداری طولانی مدت را ارتقا و ترویج دهند؛ چرا که هم قابل اطمینانتر هستند و هم عوارض جانبی آنها کمتر است.
متخصصان تاکید دارند باید به تمام زنانی که به یک پزشک عمومی مراجعه میکنند تا درباره روشهای پیشگیری از بارداری اطلاعاتی کسب کنند، روشهای بلند مدت نیز ارائه و پیشنهاد شوند.
با این حال تحقیق فوق نشان میدهد که این روشها چندان طرفدار و عمومیت ندارند و از هر۱۰ زن فقط یک نفر در سال گذشته در انگلیس از یکی از این شیوهها استفاده کرده است. به علاوه حتی کمتر از یک چهارم از این۱۰ نفر نیز از روشهای خوراکی مانند مصرف قرص ضد بارداری یا کاندوم استفاده کردهاند.