ادامه نگرانی ها درباره لایحه حمایت از خانواده
همشهری عصر: هرچند زمان بررسی دوباره لایحه حمایت از خانواده در شور دوم مجلس شورای اسلامی دقیقا معلوم نیست اما حقوق دانان و فعالان حقوق زنان نگرانند مبادا ماده های حذف شده چند همسری و مالیات بر مهریه دوباره مطرح شود.
لایحه حمایت از خانواده تیر ماه سال گذشته توسط معاونت قضاییه تهیه و به هیات دولت داده شد.دولت نیز با اضافه کردن دو ماده ۱۳ و ۲۵ و انجام تغییراتی در این لایحه؛ آن را به مجلس ارسال کرد.طبق ماده ۲۳ این لایحه مردان می توانند بدون اجازه همسر اول شان زن دوم،سوم و چهارم بگیرند.تنها شرط ازدواج مجدد مردان در این قانون داشتن تمکن مالی عنوان شده است و این که به دادگاه تعهد بدهند عدالت را بین همسران شان رعایت می کنند.
لایحه حمایت از خانواده در حال حاضر در کمیسیون قضایی و در پشت نوبت شور دوم است.همچنین چند روز پیش در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ماده ۲۳ لایحه حمایت از خانواده حذف شد.ستار هدایت خواه ، مخبر کمیسیون فرهنگی در این باره گفت:”بعد از سه ساعت بحث جدی درباره لایحه حمایت از خانواده که در کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی مورد بحث قرار داشت،اعضا به حذف ماده ۲۳ این لایحه رای دادند.”
اسلام پناه، نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس دربرابر نگرانی زنان از برگشت این دو ماده و یا جایگزینی به مراتب بدتر از این دو ماده در شور دوم می گوید:”ما این نگرانی را درک می کنیم و تا آنجا که امکان دارد مخالفت خود را با بازگشت این دو ماده اعلام می کنیم منتهی اگر در شور دوم یکی از نمایندگان پیشنهاد اصلاحی و یا جایگزین را ارائه دهد احتمال بازبینی مجدد وجود دارد.”
او باز هم تاکید می کند که احتمال بازگشت دو ماده چند همسری و مالیات بر مهریه در شور دوم مجلس بسیار بعید به نظر می رسد.
