پس از انتخابات زنان را فراموش نکنید

ترانه بنی‌یعقوب- دخـتــران سـبــزپــوش در دیــدار بـا مـیـرحـسـیـن مـوسـوی کـانـدیـدای ریـاست‌جمهوری خواسته‌های خود را مطـرح کـردنـد.دخترانی که ساعاتی قبل از حضـور او در فـرهنگسـرای بهمن گردهم آمـده بـودند و هرکدام نشانی سبز رنگ را با خـود حمـل مـی‌کردند . آنها با شور و اشتیاق منتظـر بودند کاندیدای ریاست جمهوری از راه بـرسـد و خـواستـه‌هـای‌شان را بگویند تا مبـادا بـار دیگـر بـه عنـوان نیمی از جمعیت اثرگذار کشور پس از انتخابات نادیده گرفته شوند.

عـصــر شـنـبــه هـمــایــش زنـان حـامـی میرحسین موسوی در حالی برگزار شد که از سـاعـاتـی پـیـش از ورود او دخـتران جوان با اشــتــیــاق دور هــم جـمــع شــده بــودنــد و خـواسـتـه‌هـایشان را فریاد می‌زدند.یکی از آنـها شالی سبز رنگ بر سر داشت و دیگری مـچ‌بـنـدی بـه هـمان رنگ بر‌دستانش و آن دیـگـری پـرچـم سـبـز رنـگی را در دستانش مــی‌فـشــرد. یـکـی از هـمـیـن دخـتـران بـه پـوستـرش اشـاره می‌کند و بقیه با او همصدا مـی‌شـونـد:«بـومـی‌گـزینـی و سهمیه‌بندی جنسیتـی هـرگـز هـرگـز.»،«ایـران پیشرفته بــدون زنــان هــرگــز»،«مـوسـوی، رهنـورد تـسـاوی زن و مرد.» دختران حاضر در جمع با این شعار به حضور همیشگی زهرا رهنورد هـمـسر کاندیدای ریاست جمهوری با او در جـلـسـه‌هـای انتخاباتی‌اش اشاره می‌کنند. حـضـوری کـه بـه عـقـیده آنها معنی تساوی حقوق زن و مرد را می دهد.

زنان خانه‌دار را فراموش نکنید

در این همایش زنان زیادی را می‌دیدی کـه بـا فـرزنـدان خـردسـال‌شـان در جـلـسـه حـاضـر شـده بـودند. یکی از آنها که زن ۳۲ سـالـه‌ای اسـت و در محلـه نـازی‌آبـاد تهران زنــدگـی مـی‌کنـد از سـاعتـی قبـل از شـروع مـراسـم با پسر دو‌ساله‌اش در جلسه حاضر شـده اسـت:«آمده‌ام تا ببینم آقای موسوی چـه بـرنـامـه‌ای بـرای ما دارد. من زنی خانه دارم کــه هـمـیـشــه در انـتـخـابـات حـضـور داشتـه‌ام و وعـده‌هـای زیـادی هم شنیده‌ام امــــا پــــس از انــتــخــــابـــات فـــرامـــوش شــده‌ام.مـی‌خـواهـم ایـن بـار از کـسـی کـه احتمـال دارد رئیـس جمهـور بشـود بخواهم که ما زنان خانه‌دار را فراموش نکند.»

دختر جوانی که این حرف‌ها را می‌شنود بـا هیجان می‌گوید:« زندگی سبز می‌شود با حــضــــور مــــوســــوی» و بــــا هــیــجــــان دوروبری‌هایش را به تکرار این شعار دعوت مـی‌کـنـد. زن مـیـانـسـال دیـگری هم که از مـحـلـه سـتـارخـان تـهـران به فرهنگسرای بهمن آمده با هیجان می‌گوید:«این بار باید کاندیدای ریاست جمهوری به ما قول بدهد که چند وزیر زن را به کابینه‌اش راه می‌دهد و ما را فراموش نمی‌کند.»

«رای بـه مـیـرحـسـیـن مـوسـوی رای به حـقوق زنان است». این شعار دیگری است کـه از گـوشـه وکـنـار سالنی که حالا مملو از جـمـعـیـت شده به گوش می‌رسد.در همین زمـان میرحسین موسوی کاندیدای ریاست جمهوری و همسرش زهرا رهنورد هم از راه مـی‌رسـنـد. زهـرا رهـنـورد اسـتاد دانشگاه و همسر موسوی مثل همیشه لباسی روشن را زیـر چـادر تـیـره رنـگـش بـر تن دارد این بار لباسی صورتی رنگ با روسری گلدار.

نـخـسـتـیـن سـخـنران جمع زهرا رهنورد اسـت کـه بـا صـدایـی‌رسـا سـخـن مـی‌گوید: «امــروز روز بــزرگــی اســت کــه مـی‌تـوانـیـم یکـدیگـر را ببینیم.امروز باید چشمان‌مان را ببنـدیـم و خود را در آئینه وجودمان جستجو کنیـم.زنـان مـا هیچگاه مثل امروز نسبت به آگـاهی نداشته‌اند. زنان با اینکه همیشه در طـول تـاریـخ حضور داشته و جوش‌ و خروش داشتـه‌اند اما امروز این حضور، همراه با خود آگــاهــی اســت.» بـه عقیـده رئیـس سـابـق دانـشـگـاه الزهرا(س) این آگاهی مطالبات وسیع زنان را به دنبال داشته است.مطالباتی کـه رئـیـس‌جـمـهـور دهـم بـاید به آنها پاسخ دهــد. اداره ایــران بــدون مـشــارکــت زنـان امکان‌پذیر نیست پس چرا با این نقش‌بزرگ زنان، باز هم آنها باید از تبعیض رنج ببرند ؟

او سه سوال علمی را درباره زنان مطرح مـی‌کنـد اینکـه: از زنـان چه می‌دانیم ؟ چرا وضـع زنـان ایـن‌‌گـونـه است؟ و آنان چگونه خـوشبخـت خـواهند شد؟ او معتقد است که خـود زنان تشکل‌های غیر دولتی و دولت‌ها بــایــد پــاسـخـگــوی ایـن سـوال‌هـا بـاشنـد سـوال‌هایی که پاسخگویی‌شان نیاز به یک عزم ملی دارد .

او مـعـتـقـد اسـت:«زنـان نـبـاید در زمان رای‌گـیـری شـهـروند درجه یک و پس از آن شهـرونـد درجه دو باشند. امروز مسئله زنان با چهار بستر روبه‌روست. یکی از آنها بستر فـرهنگـی اسـت کـه باید عاری از تبعیض و اهـانـت به جامعه زنان باشد و رسیدن به آن بــه عهـده همـه زنـان، مـردان، رسـانـه‌هـا و رسـانـه مـلـی است. قوانین نیز دومین بستر مـطـالـبـات زنـان اسـت چـرا کـه زنـان مـا از قـوانین قیم‌مآبانه رنج می‌برند و این نگاه در قوانین شهروندی، ‌مدنی و خانوادگی باید از بین برود و قوانین اصلاح شود.»

بستر اقتصادی سومین بستری است که او به آن اشاره می‌کند:« زنان ما امروز از عدم حمـایـت اقتصـادی رنج می‌برند و باید برای همـه زنـان در هـر قشـری اعـم از دانشجـو، خـانـه‌دار،‌بـی‌سـرپـرسـت یا خود سرپرست راه‌حـلـی عـمـلـی بـرای حـمـایـت‌اقتصادی داشـتـه بـاشـیـم هـر چـنـد انـتـظـار مـعـجـزه نـداریـم.حضور در عرصه سیاست و اشتغال نیز بستر چهارم مطالبات زنان است که باید بـرای اشتغـال آنهـا طـرحـی مناسب صورت گیـرد تـا مشـاغـل در حد توانایی و تخصص هر زن باشد.»

در ادامـه جلسـه نمـاینـدگان زنان حاضر در جـلـســـه سـخــن گـفـتـنــد.مـعـصــومــه ابتکار،عضو شورای شهر تهران یکی از این زنـان بـود. او خطـاب بـه مـوسـوی می‌گوید: «دختـران و زنـان ایـن مـرز و بـوم امیـدهـای بـسـیـار زیـادی بـه حـضـور در عـرصـه‌هـای مـخـتلـف اجتمـاعـی، اقتصـادی و سیـاسـی دارنـد. در ایـن سـال‌هـا بـا ایـنـکـه نوید این حـضــور بــه هـمــه زنــان داده شــده امــابــا تـفـکـرهـایـی روبرو بوده‌ایم که تلاش در به انـزوا کـشـانـدن زنـان داشـتـه‌اند. آنها سعی کـرده‌انـد حـضـور زنـان را کـمـرنـگ کنند یا نادیده بگیرند اما واقعیت این است که هرگز نـمـی‌توان نقش زنان را از تاریخ ایران پاک کرد.»

او مــی‌گــویــد: «هـمــه بــه کـســی رای مـی‌دهـیـم کـه در کـنـار هـمـسـر خـود برای تـحـقـق تـوانـمندی‌های زنان ایرانی تلاش مـی‌کند و با موج سبزی که همه ایران را فرا می‌گیرد افتخار دیگری را خلق می‌کنیم .»

فــریــده غـیــرت ،حـقــوقــدان نـیــز بـه نـمـــایـنـــدگــی از گــروه دیـگــری از زنــان مــی‌گــویــد:«انـقــلاب‌هــا در هـر کشـوری مـقـداری کـاسـتی و نابه‌سامانی را به همراه دارد انـقـلاب هـم با این مشکلات دست به گـریـبـان بـود عـلاوه بـر ایـنـکه دو سال بعد درگیـر جنـگ هم شدیم.اما در آن روزها و با همـه کمبـودها و تلخی‌ها ما شاهد برقراری عدالت اجتماعی و برابری بودیم تفکری که ایران را برای همه ایرانیان می‌خواست.» او بــه مــدیـریـت میـر حسیـن مـوسـوی در آن دوران اشـاره مـی‌کند که با برابری و برادری کمبودها و نابسامانی‌ها را برای مردم آسان کرد و خاطره‌ای به یاد ماندنی برای مردم به جا گذاشت.

او از مـیـر حـسین موسوی می‌خواهد که همان طور که آنها از او پشتیبانی می‌کنند او هـم قـول بدهد که بر سر پیمان‌های خود با مـردم بـمـاند و به خصوص در اجرای قانون اساسی و بها دادن به آن بکوشد .

او مـعـتـقد است:«میر حسین موسوی با شعار رفع تبعیض از زنان به میدان آمده هر چـنـد ایـن شـعـار بـه مـذاق خـیـلی‌ها خوش نـمــی‌آیــد امــا او بــایـد در اصـلاح قـوانـیـن تبعیـض‌آمیـز بکـوشد چرا که قوانین مربوط بــه زنــان جـوابگـوی نیـازهـای امـروز آنـان نیست.»

رهنورد نماد تغییر است

الـهـه کـولایی استاد دانشگاه نیز با اشاره بـه حـضـو زهـرا رهـنـورد در کـنار میرحسین موسوی می‌گوید:«حضور سبز خانم رهنورد در فـضـای سـیـاسـت جـامـعه ایرانی نمادی است از تغییری که پیش‌روی ما قرار دارد.»

به گفته او این دونفربه عنوان کسانی که تـجـربه‌های بسیار ارزشمندی اندوخته‌اند، بـه‌خـوبـی مـی‌دانـنـد کـه زنان ما همواره در طــول تــاریــخ نـقــش تـعـیـیـن کـنـنـده‌ای داشتـه‌انـد. امـروز بعـد از گذشت سه دهه از انـقــلاب،در عــرصــه‌انتخـابـات بـا الگـوی مـتـفاوتی از زندگی توا\م با احترام و توجه به تـوانـمندی‌های زنان در حوزه‌های مختلف مواجه هستیم و برای اولین بار می‌بینیم که حـضـور زنـان در ایـن عـرصـه به حوزه عمل آمده است.»

ایـن اسـتـاد دانـشـگـاه بـا اشـاره بـه قـرار داشتـن در آستـانـه‌انتخـابات تاکید می‌کند: «امــروز زنـان در آستـانـه انتخـابـات بـا رای دادن به مردی که آرمان‌های سبز اسلامی، وفـاداری و صـداقـت را نـمـایـندگی می‌کند، بـرای بـه نـمـایـش درآوردن الگوی مناسب زنـان ایـرانـی بـا کاندیدایی که برای دفاع از حـقـوق زنـان و حـقـوق بـشـر سـوگند خورده است و زنان را به احقاق حقوق‌شان بشارت می‌دهد، پیمان می‌بندند.»

زنان کارگر می‌دوند و به مقصد نمی‌رسند

«زنـان کـارگـر همیشـه مـی‌دونـد ولـی به مقصد نمی‌رسند.» این گفته رئیس اتحادیه زنان کارگری سراسری کشوراست.
فــاطمـه وحـدت،خطـاب بـه میـرحسیـن مـوسوی می‌گوید:«زنان کارگر همیشه جزء مـظـلـوم‌تـریـن اقـشـار جـامـعه بوده‌اند. آنها هـمـیـشـه مـی‌دونـد امـا هیچ وقت به مقصد نـمـی‌رسـنـد. بـا رای بـه مـهـندس موسوی، مـی‌رویـم تـا سرزمینی آباد، توسعه یافته و با اندیشه داشته باشیم.»

پـیـرانـی، زن کـرد اهـل سـنـت نیز که به نـمــایـنــدگـی اقـوام سـخـن مـی‌گـفـت ابـراز کـرد:«بـه میـرحسیـن موسوی رای می‌دهم چـون آمده است تا کرامت انسان‌ها را پاس بـدارد.رفـع تبعیـض از زنـان دراولویت‌های اوسـت به او رای می‌دهم چون آمده است تا در جـهــت تـحـقــق جــامـعــه‌ای پـر از امیـد بکوشد.»

او مـی‌گـویـد:«سخنان مردم را در مهاباد شـنـیـدیـد و مـی‌دانـیـد کـه اقـوام و مـذاهـب مـشـکــلات جــدی دارنــد حــل هـمــه ایـن مـشـکــلات مـبـنــای رای یــک زن کـرد بـه شماست.آنها را فراموش نکنید.»

مینو مرتاضی لنگرودی،فعال حوزه زنان و عضـو تشکـل غیـردولتی مادران صلح هم مـی‌گـویـد:«سـوء مـدیـریـت و بـی‌اعتمادی دولـتـمـردان به مردم باعث شده همبستگی آنها به مخاطره انداخته شود چرا که مردم به دو دسـتـه اصـلاح‌طـلـب و اصـول‌را تـقـسیم شده‌اند.این امر باعث شده مردم گاه و بیگاه به هواداری از تصورات خود به جان یکدیگر بیفتند و همدیگر را تخریب کنند.»

او خطاب به موسوی دلایل خود را از رای دادن بـه این کاندیدا اینگونه اعلام می‌کند: «از شـمـا حـمـایـت مـی‌کـنیم به خاطر اینکه مـی‌توانید این تفرقه ناشی از بی‌اعتمادی را از بین ببرید و نقطه وحدت و همبستگی این ملت رنج دیده را بازیابید.»

بـه گفته این فعال حقوق زنان، مبارزه با تبعیض‌هایی که علیه زنان وجود دارد اعم از تـبـعـیـض جـنـسـیـتـی، طبقاتی و…،رابطه صلح‌آمیز با مردم ایران و جهان، پاسداری از امـنـیـت داخـلـی و جـهـانـی، خـطـاپـذیـری، انتقـادپـذیـری و پاسخگویی به پرسش‌های جــامـعـه از دیگـر مطـالبـات زنـان بـه شمـار می‌رود.

منبع : روزنامه کلمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.