۷۶ درصد از نوجوانان بزهکار فرزندان طلاق هستند

فارس: یک متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناسی اجتماعی در گفت‌و‌گو با فارس:

یک متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناسی اجتماعی گفت: ۷۶ درصد از نوجوانان و جوانان بزهکار، فرزندان خانواده‌های متلاشی و طلاق هستند.

مجید ابهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با بیان اینکه تمایل به زندگی تشریفاتی و فاصله گرفتن از ساده‌زیستی از جمله دلایل مادی افزایش طلاق است، اظهار داشت: دلایل رفتاری افزایش طلاق عبارت از کوتاه بودن مدت آشنایی قبل از ازدواج، توجه به ظواهر و معیارهای مادی مانند شکل ظاهری و امتیازات شغلی، تضاد تربیتی و فرهنگی، عدم تشابه باورهای دینی و اخلاقی و دخالت اطرافیان و تحریکات آنهاست.

وی در ادامه گفت: عدم باور فرهنگ مشاوره، کدخدامنشی و ریش‌ سفیدی برای حل مشکلات و اختلافات، مشکلات مادی، گرفتاری‌های شغلی، آلودگی‌های محیطی از نظر عدم رعایت حجاب و عفاف توسط برخی از بانوان و ایجاد دوگانگی در دیدگاه‌های بعضی از مردان در مورد زنان از دیگر دلایل رفتاری افزایش آمار طلاق محسوب می‌شود.

ابهری در خصوص ضعف مهارت‌های زندگی و اجتماعی در مردان و زنان بیان کرد: اگر هیچ نهاد، سازمان و خانواده‌‌ای در مورد آموزش مهارت‌های زندگی و فنون رفتاری مانند مدیریت خشم، کنترل هیجان‌ها، همدلی،‌ همکاری، همفکری و تعامل رفتاری بین زن و مرد اقدامی انجام ندهند، زوجین در صورت بروز کوچک‌ترین اختلاف، قادر به حل مشکلات خود نبوده و اجازه می‌دهند تا دامنه اختلافات عمیق‌تر شود.

وی با بیان اینکه در یک پژوهش میدانی که بین ۷ هزار و ۵۰۰ زوج در حال طلاق صورت گرفته است، ۵ هزار و ۹۰۰ نفر از آنها در زمینه عدم تفاهم جنسی، مطالبی را مطرح می‌کردند، افزود: با توجه به اینکه خانواده‌ها در این مورد کمتر با فرزندان خود و حتی جوانان در آستانه ازدواج صحبت می‌کنند همچنین در کتب آموزشی دوره دبیرستان و دانشگاه‌ در خصوص این گونه موارد، مطالبی وجود ندارد، بنابراین مشکلات جنسی بین زوجین منجر به عدم تفاهم جنسی شده و زن و شوهر به جای حل مشکلات و درمان آنها به مخفی کردن مشکلات پرداخته یا بهانه‌های دیگری را به عنوان مبانی اختلاف خود ذکر می‌کنند.

این متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناسی اجتماعی با بیان اینکه تفاهم جنسی، بیشتر از تمام مهارت‌ها می‌تواند منجر به اختلاف شده و در نتیجه انحرافات رفتاری در زن و مرد را ایجاد کند، ادامه داد: برای کاهش این موضوع و پیشگیری از افزایش آمار طلاق باید مهارت‌های زندگی از مرحله همسر‌گزینی و گزینش منطقی همسر تا برگزاری ساده و بدون تشریفات مراسم ازدواج و مهارت‌های ادامه زندگی توسط یک نهاد به جوانان آموخته شود.

* فرار از خانه از اصلی‌ترین آسیب‌های پیش روی فرزندان طلاق است

ابهری اظهار داشت: اعتقاد دارم که سازمان ملی جوانان، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها مناسب‌ترین اهرم‌های آموزش در این زمینه بوده و صدا و سیما و سایر رسانه‌ها نیز با اطلاع‌رسانی و آموزش‌های لازم می‌توانند به کمک این نهادها بیایند.

وی با بیان اینکه فرزندان طلاق، اصلی‌ترین قربانیان آن هستند، گفت: ۷۶ درصد از نوجوانان و جوانان بزهکار، فرزندان خانواده‌های متلاشی و طلاق هستند همچنین عواملی از جمله لطمات عاطفی، افسردگی، افت تحصیلی، ترک تحصیل، فرار از خانه، خودکشی و اعتیاد از اصلی‌ترین آسیب‌های پیش روی فرزندان طلاق است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.