اجبار چادر در اماکن عمومی خاص
اختصاصی روز-سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدامی بی سابقه در سال های اخیر، با گماردن مامور بر سر در بعضی رستورانهای وابسته به دولت و نیروهای مسلح، از ورود خانم های دارای پوشش مانتو و روسری جلوگیری کرده است.
به گزارش رسیده از تهران، این اقدام که اولین خبرها در خصوص آن از هنگام ماه رمضان به گوش رسیده بود، در هفته های اخیر گسترش یافته است.
نکته قابل توجه در این زمینه، دخالت نیروهای یک یگان “نظامی” در برخورد با خانم های بدون چادر است. چرا که سالیانی دراز است (در واقع: پس از انحلال گشت های “مبارزه با مفاسد اجتماعی” سپاه پاسداران موسوم به “گشت ثارالله”) که سپاه در زمینه برخورد با موضوعاتی چون “بدحجابی” مسوولیتی نداشته و این مسوولیت را، عمدتاً نیروی انتظامی یا بسیج به عهده داشته است.
از سوی دیگر، حتی در قوانین موجود ایران نیز، هیچ گونه قانونی که پوشش چادر را “اجباری” تلقی کرده و استفاده از مانتو و روسری را منع نماید، وجود ندارد.
اقدام جدید سپاه، به ویژه وقتی تامل برانگیزتر به نظر می رسد که توجه شود این اقدام، در رستوارن های وابسته به دستگاه های دولتی و نظامی صورت گرفته که تردد کنندگان به آن، عموماً از افراد موسوم به “بدحجاب” محسوب نمی شوند. در نتیجه، سخت گیری با زنان و دختران با حجابی که به این اماکن تردد می کنند به منظور اجبار آنان به استفاده از نوعی خاص از حجاب (چادر)، بیش از هر چیز از تلاش دولت جدید و همفکران آن برای حاکم کردن معیارهای عقیدتی خود در داخل حکومت حکایت دارد.
به عقیده برخی تحلیلگران، اجبار به استفاده از چادر در حتی اماکن تفریحی خانواده های کارکنان دستگاه های حکومتی خاص، اقدامی از نوع تصفیه وسیع کارکنان دولت در جهت استقرار نیروهای “خودی” تر بر قوه مجریه است. رویکردی که جهت گیری مشخص آن، “یکدست کردن دستگاه های حکومتی، از رأس تا بدنه” ارزیابی می شود.
گفتی است که از زمان روی کار آمدن دولت جدید، همفکران این دولت به کرات در اظهار نظرهای جداگانه، از لزوم “پاکسازی افرادی که در نتیجه عملکرد دولت های گذشته در دستگاه های دولتی رخنه کرده اند” سخن گفته اند.
طی این مدت، حجاب مورد استفاده از سوی زنان و دختران نیز، به عنوان یکی از مظاهر حاکمیت الگوهای غیر اسلامی بر جامعه طی سال های اخیر مورد حساسیت ویژه همفکران دولت جدید قرار گرفته و در این راستا، حتی لزوم اجباری کردن “چادر” در دانشگاه ها نیز مورد تأکید برخی محافظه کاران قرار گرفته است.
منبع :سایت روز
