«قم»، تنها استان فاقد دهیار زن در کشور

ایسنا: مشاور اقتصادی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: طی سالهای اخیر تعداد دهیاران زن در کشور با رشد فزاینده به ۸۸۸ نفر افزایش یافته است و این نشان دهنده رشد و بالندگی فرهنگ عمومی جامعه، افزایش باور عمومی نسبت به توانمندی‌های زنان در عرصه‌های مختلف و لیاقت و شایستگی زنان روستایی است.

تهمینه دانیالی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «زنان» ایسنا، با بیان اینکه لازم است تلاش‌ها و اقدامات گسترده‌ای برای مشارکت زنان در توسعه صورت گیرد، افزود: فرهنگ‌سازی برای حضور گسترده زنان در عرصه‌های مختلف و ارتقای ‌شأن و منزلت آنان در جامعه، حمایت کلیه دستگاه‌های دولتی از جامعه زنان و باور داشتن توانایی‌ها، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های آنان، افزایش انگیزه و اشتیاق زنان برای حضور در عرصه‌های مختلف توسعه و شفاف‌سازی نقش و کارکردهای زنان و مردان در جامعه از جمله مهمترین اقداماتی است که در این زمینه می‌توان انجام داد.

وی به فعالیت‌های دهیاران زن در کشور اشاره و اظهارکرد: بر اساس آمار دهیاران زن کشور تا پایان شهریورماه سال ۹۰، استان قم تنها استانی است که دهیار زن ندارد، این در حالیست که استان خراسان رضوی با ۱۱۲ دهیار زن و استان‌های البرز، بوشهر، سمنان و کهکیلویه و بویر احمد هرکدام با ۳ دهیار زن دارای بیشترین و کمترین دهیاران زن در سراسر کشور هستند. در تهران نیز ۵ دهیار زن در حال فعالیت هستند.

دانیالی ادامه داد: در عصر ما توسعه هدفی والا است که در ایران و دیگر کشورها مورد توجه سیاستمداران و مجریان امور بوده و کوشش‌های بسیاری در زمینه تحقق آن صورت پذیرفته است؛ اما در این میان توجه چندانی به بحث جدی زنان، به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه نشده است.

وی در خاتمه گفت: نیمی از منابع انسانی موثر در توسعه تمام جوامع بشری را زنان تشکیل می‌دهند و بر این اساس در هر توسعه سریع و زیربنایی اقتصادی ـ اجتماعی و فرهنگی باید راه به فعلیت درآوردن توانایی‌های زنان را هموار کرد تا امکان حیات فعال اجتماعی زنان میسر و زمینه مشارکت موثر آنان در عرصه‌های مختلف توسعه فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.