دختران قایقران به دلیل سفر به آمریکا از تیم ملی ایران اخراج شدند
خشایار مهیم / بی بی سی، واشنگتن
کریستوفر ویگن مربی آمریکایی سه تن از دختران نوجوان ایرانی که تابستان امسال برای آموزش قایقرانی در آب های خروشان به ایالات متحده سفر کرده بودند، می گوید تجربه مثبت آموزش به این دختران او را به کمک به ارتقای ورزش بانوان در کشورهای اسلامی ترغیب کرده است.
آقای ویگن که مدیر و مربی یک باشگاه خصوصی قایقرانی در آمریکا است، پس از پیگیری کتایون اشرف، از مربیان تیم ملی قایقرانی ایران، توانست موافقت کمیته المپیک و وزارت امورخارجه این کشور را برای سفر شخصی او و سه تن از نوجوانان عضو این تیم برای آموزش و تمرین در رشته های قایقرانی در آب های خروشان و اسلالوم در ایالات متحده جلب کند.
قایقرانی در آب های خروشان و اسلالوم از رشته های به نسبت جدید در ورزش بانوان ایران است و در این کشور امکانات مناسبی برای آموزش ورزشکاران زن در این رشته وجود ندارد. فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب ایران برای آموزش تیم ملی زنان، مربی خارجی استخدام کرده و اعضای تیم را برای تمرین به جمهوری چک فرستاده است.
جنجال انضباطی یا سیاسی؟
در پی انتشار خبر حضور کتایون اشرف، رکسانا رازقیان، کتایون واعظی و شادی کلانتر در اردوی آموزشی هفت و نیم هفته ای در آمریکا در بعضی از مطبوعات این کشور و انعکاس آن در ایران، فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب ایران به این سفر واکنش منفی نشان داد و حسن تیمورتاش دبیر این فدراسیون، از اخراج این افراد از تیم ملی به خاطر اقدام خلاف خبر داد.
پیش از این، فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب ایران با سفر رسمی تیم ملی قایقرانی بانوان این کشور به ایالات متحده به خاطر اصرار مقام های وزارت امنیت داخلی آمریکا به انگشت نگاری اعضای تیم های ورزشی ایران مخالفت کرده بود. اما کریستوفر ویگن در گفتگویی با بی بی سی فارسی با ابراز تعجب از واکنش مسؤولان این فدراسیون به سفر شخصی ورزشکاران نوجوان ایرانی به آمریکا می گوید: “این افراد به عنوان شهروندان ایران به آمریکا سفر کردند، نه اعضای تیم ملی این کشور.”
این در حالی است که به رغم افزایش تنش سیاسی بین تهران و واشنگتن، ایران و آمریکا بر افزایش تبادل فرهنگی و ورزشی تاکید دارند و تیم های ملی واترپولوی پسران ایران و سافت بال زنان آمریکا از آخرین تیم هایی هستند که به کشور مقابل سفر کرده اند. آقای ویگن با اشاره به سفر ماه گذشته تیم ملی واترپولوی پسران ایران به کالیفرنیا به رغم وجود مشکل انگشت نگاری، سخنان مسؤولان فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب جمهوری اسلامی را درباره سفر دختران ایرانی سیاسی می داند. کریستوفر ویگن همچنین درباره تامین مالی اردوی آموزشی این گروه می گوید: “برای تامین هزینه این سفر از هیچ منبع دولتی کمک نگرفتیم. هزینه دوره و سفر این گروه از منابع خصوصی تامین شد و از طرف باشگاه من به عنوان بورس آموزشی در اختیار گروه قرار گرفت.”
“موفقیت فرهنگی”
آقای ویگن با ابراز رضایت از عملکرد پاروزنان ایرانی در مدت تمرین در رودخانه های کلورادو، کارولینای شمالی و مریلند، از کسب آمادگی آنها برای حضور در مسابقه های جهانی خبر می دهد. او می گوید: “من کاملا راضی هستم. این دختران بیشتر از انتظار دیگران ظاهر شدند و این به خاطر شهامتشان بود. من به هزاران ورزشکار آموزش داده ام و می دانم به خاطر زحمات مربیانی مانند خانم اشرف، حداقل یکی از این سه نفر می تواند در مسابقات المپیک افتخار آفرین باشد.”
اما به گفته آقای ویگن تجربه فرهنگی حضور این دختران ایرانی در آمریکا با ارزش تر از آموخته های ورزشی آنها در رشته های قایقرانی در آب های خروشان و اسلالوم است. “این دختران در مدت حضور در آمریکا همه قوانین و ملاحظات فرهنگی کشور خود را رعایت کردند و همیشه لباس اسلامی به تن داشتند. آنها خیلی حرفه ای و مثبت بودند، طوری که پس از آشنایی با آنها دید خیلی از آمریکایی ها به مردمان ایران عوض شد. این اتفاق موقعی رخ می دهد که به خاطر تنش بین ایران و آمریکا، مردم دو کشور باید از هم شناخت بیشتری داشته باشند.” تجربه حضور دختران کایاک ران ایرانی در آمریکا باعث شده تا از کریستوفر ویگن برای شرکت در یکی از طرح های سازمان ملل متحد برای گسترش ورزش زنان در کشورهای اسلامی دعوت شود.
به نقل از سایت بی بی سی فارسی
