نخستین کارگردان زن تئاتر ایران درگذشت

میراث خبر -گروه هنر: بانوی اول تئاتر آناهیتا و از آخرین شاگردان عبدالحسین نوشین پس از یک دوره بیماری در بیمارستان پاستورنو در گذشت.

به گزارش میراث خبر مهین اسکویی یکی از بنیانگذاران تئاتر آناهیتا و تئاتر نوین ایران شب گذشته ۱۲ دی ماه با اهل هنر وداع گفت .

مهین اسکوئی سال ۱۳۰۸ در تهران متولدشد. او سال ۱۳۲۵ در پی ازدواج با مصطفی اسکویی پا به صحنه گذاشت و همراه با عبدالحسین نوشین، در کنار افرادی مانند لرتا هایراپتیان ، جعفری ، عباس جوانمرد در آثار زیادی به ایفای نقش پرداخت.

پس از دستگیری نوشین، مهین و مصطفی اسکویی به شوروی مهاجرت کردند و در آنجا مشغول به تحصیل شدند. مهین سال ۱۳۳۵ در رشته کارگردانی از«انستیتوی دولتی هنرهای تئاتر مسکو» به سرپرستی پروفسور ی. زاوادسکی، فارغ التحصیل شد. در بازگشت به ایران با تأسیس «تئاتر آناهیتا» به عنوان بازیگر و کارگردان در آن مشغول به کار شد و به عنوان نخستین کارگردان زن تئاتر ایران، نمایشنامه های «خانه عروسک» هنریک ایبسن،«روبهک ها» اثر لیلیان هلمن، «تانیا» نوشته آربوزف را روی صحنه برد و کتاب «کار هنرپیشه روی خود» نوشته استانیسلاوسکی را به فارسی برگرداند.

مهین اسکویی در سال ۱۳۴۴ پس از جدایی از همسر و «تئاتر آناهیتا» و شرکت در نمایش «نگاهی از پل» آرتور میلر در تئاتر کسری، به عنوان مترجم زبان روسی در «اداره ذوب آهن»، استخدام شد و تا پیروزی انقلاب ، رسماً کارمند آن اداره بود. اسکویی در آثاری چون در اعماق اجتماع، خانه عروسک، باغ آلبالو، دایی وانیا، سه خواهربازی کرده است.

او یکی از کسانی است که سبک استانیسلاوسکی را در ایران پایه گذاری کرد. اسکویی سال‌ها در خارج از ایران زندگی می‌کرد، اما از چند سال پیش به وطن بازگشت. در جریان جشن انجمن کارگردان خانه تئاتر در سال جاری از او قدردانی شد. مصطفی اسکویی همسر سابق وی مهرماه سال جاری درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.