کم خونی ناشی از فقر آهن علت ۴۵ درصد مرگ و میر هنگام زایمان است
نیاز زنان باردار به دریافت قرص آهن حیاتی است زیرا ۴۵ درصد مرگ و میر هنگام زایمان ناشی از کم خونی فقر آهن است.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، دفتر بهبود تغذیه معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: آهن یک ماده مغذی مورد نیاز برای ادامه حیات است این ماده اساسیترین ماده اولیه برای ساختن گلبولهای قرمز محسوب میشود.
در حال حاضر کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن یکی از شایعترین مشکلات تغذیهای در جهان است، به طوری که بیش از ۲ میلیارد نفر از مردم جهان دچار کمبود آهن و کم خونی هستند. کم خونی فقر آهن به دلیل کاهش ظرفیت کاری و قدرت تولید، پیامدهای نامطلوب بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد.
بنابراین توصیه میشود که افراد در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی آهندار مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخممرغ و سبزیجاتی مثل جعفری، اسفناج و حبوباتی مانند عدس و لوبیا استفاده کنند. در این رابطه افزودن مقدار کمی گوشت به غذاهای گیاهی میتواند منجر به جذب بهتر آهن شود. همچنین از نوشیدن چای یک ساعت قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد از غذا باید خودداری شود در این زمینه زنان باردار نیز باید از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان روزانه یک قرص آهن مصرف کنند.
زنان برای کاهش عوارض احتمالی ناشی از مصرف قرص آهن مانند تهوع، درد معده، اسهال و یبوست قرص را بعد از غذا و یا شب قبل از خواب مصرف کنند.
به گزارش ایسنا، ممکن است فردی دچار کمبود آهن باشد اما هنوز میزان هموگلوبین خون او کاهش نیافته باشد بنابراین اگر فردی دائما احساس خستگی و ضعف میکند ممکن است دچار کمبود آهن شده باشد در این صورت باید به پزشک مراجعه نماید.
کم خونی فقر آهن در دوران شیرخوارگی و اوایل کودکی ممکن است موجب کاهش ضریب هوشی شود در این رابطه به مادران باردار توصیه میشود که به امر تغذیه و تعادل در دریافت مواد مورد نیاز به خصوص آهن توجه بیشتری کنند.