تجلیل از گروههای مردمی و غیردولتی به مناسبت روز داوطلب
فرخنده جبارزادگان
کانون زنان ایرانی
گروههای مردمی و فعالان اجتماعی داوطلب، تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد به مناسبت روزجهانی داوطلب مورد تجلیل قرارگرفتند. این مراسم این هفته، به همت وزارت بهداشت و درمان و آموزش و دبیرخانه انجمن ترویج کار داوطلب در سالن همایش رازی دانشکده علوم پزشکی ایران برگزار شد.
ما درد مشترکیم، دست یاری به دشتیاری، چترا، سپاس، کودکان فرشتهاند، طلوع بی نشانها و اخبار خیریهها از جمله گروههای داوطلب اجتماعی بودند که به عنوان گروههای مردمی برتر معرفی شدند و از فعالیتهایشان تقدیر به عمل آمد.
همچنین خانه ای بی، انجمن اتیسم، نیکوکاری رعد، دهش پور، ساحل امید، قلب سفید، بهنام دهش پور، روشنای امید، سفیران الفبای مهربانی، مهرورزان، دستهای مهربان من و تو، کانون جهادی پویش، کانون خیریه، التیام گروه داوطلبان طرح ملی واکسیناسیون تهران، گروه جهادی نرجس خاتون، گروه مدافعان سلامت گروه جهادی رایه العباس، گروه جهادی جمعیت امام رضاییها، گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی، گروه جهادی انجمن اسلامی ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی، کانون هلال احمر علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر تشکلهای غیردولتی و درمانی بودند که موردقدردانی قرار گرفتند.

نامگذاری پنج دسامبر بعنوان روز جهانی داوطلب، حاکی از اهمیت کار داوطلبانه و حضور و اقدام نیروهای داوطلب در فعالیتهای اجتماعی است. در بستر هر جامعه، در کنار نهادها و سازمانها و مؤسسات مختلف دولتی و غیردولتی، پدیدهها و اتفاقهای فراوانی رخ میدهد که تأثیر بر زندگی جمعی دارد. موضوعات و عرصههای مختلفی که شاید زیرمجموعهی فعالیتهای نهادهای موجود محسوب نشوند و یا بخاطر ابعاد گسترده و تأثیر فراوان در شرایط اجتماعی، نیروهای موظف و مسؤل در این سازمانهای موجود، به تنهایی قادر به انجام اقدامات مؤثر و کافی در حل معضلات و رفع نیازهای اجتماعی نباشند. در این میان افرادی از میان مردم، که با تخصصهای مختلف، از مشاغل مختلف، چشمهای تیزبین و دستهای سخاوتمند و قلبی مهربانتر دارند، دلسوزانه ساعاتی از روز را در هجمهی فعالیتها و زندگی شخصی، به کار داوطلبانه اختصاص میدهند تا در عرصههای گوناگون، به مردم جامعه در رفع نیازها و معضلات مختلف کمک کنند و بتوانند بخشی از اقدامات لازم جهت رفع مشکلات مردم، و بهبود شرایط اجتماعی را به امید حرکت به سمت رشد و توسعه جامعه، انجام دهند.
این افراد داوطلب گاه با تشکیل تیمهای مردمی یا عضویت سمنها (سازمانهای مردم نهاد) و گاه به صورت مستقل و انفرادی، برای خدمات رسانی به جامعهشان نقش مهمی ایفا میکنند.
پنج دسامبر بهانهای است که این افرادِ بی توقع و غیرموظف که با تمام قلب و روحشان مشغول کمک به دیگران هستند، بیشتر به چشم بیایند و با یاد کردن از آنها و خدماتشان، شاید تعداد بیشتری از افراد جامعه تشویق به داوطلب شدن و انجام امور داوطلبانه شوند.
نیکوکاریهای همیشگی این افراد داوطلب به صورت رایگان و بی توقع و چشم داشت، موجب نامگذاری روز پنج دسامبر، روز جهانی داوطلب شده تا جامعه فرصت قدردانی از این افراد ارزنده را داشته باشد.نیکوکاریهای همیشگی این افراد داوطلب به صورت رایگان و بی توقع و چشمداشت، موجب نامگذاری روز پنجم دسامبر، روز جهانی داوطلب شده تا جامعه فرصت قدردانی از این افراد ارزنده را داشته باشد
در ایران چنین برنامههایی کمتر اجرا میشد اما در سالهای اخیر برخی نهادهای دولتی و مردمی به پاس زحمات نیروهای داوطلب به برگزاری جشن و مراسم برای پاسداشت نیکیهای داوطلبان اقدام میکنند