یک متخصص زنان: استرس شدید در دوران بارداری باعث زایمان زودرس میشود
یک جراح و متخصص زنان و زایمان در یزد گفت: بروز استرس در هفتههای هیجدهم تا بیستم حاملگی باعث افزایش هورمون «کورتیکو تروپین» در خون و نهایتاً منجر به زایمان زودرس میشود.
دکتر صدیقه قندی در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران – منطقه یزد – افزود: با عنایت به این موضوع که افزایش استرس میتواند باعث بروز مسایل جدی بهداشتی در طی دوران حاملگی شود، بروز آن نه تنها برای مادر بلکه برای نوزاد نیز مضرست.
وی اظهار کرد: استرس در طی حاملگی میتواند باعث خستگی بیش از حد، بیقراری، کاهش و یا افزایش بیش از حد اشتهاء، سردرد، درد کمر و همچنین اختلال در خواب مادر باردار شود.
دکتر قندی اضافه کرد: ادامه یافتن استرس برای زمان طولانی مدت، علاوه بر کاهش مقاومت بدن نسبت به عفونتها، باعث بروز افزایش فشار خون، بیماریهای قلبی – عروقی، مسمومیت دوران بارداری (پره اکلامپسی) و در نهایت زایمان زودرس شود.
وی در مورد اثرات استرس بر نوزاد خاطرنشان کرد: استرس دوران بارداری در نوزاد باعث کاهش وزن و اختلالات دستگاه گوارش میشود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان این که همراه با بروز استرس هورمونی به نام «کاتگون آمینها» ترشح میشود، یادآور شد: این هورمون زمانی که استرس شدید باشد، ترشح میشود و در نهایت منجر به کم وزن شدن نوزاد، انقباض عروق جنین و نیز کاهش اکسیژنرسانی و تغذیه و تأخیر در رشد سیستم عصبی جنین میشود.
وی از تکنیکهای کاهش استرس به انجام فعالیتهای ورزشی مرتب مثل یوگا و relaxation اشاره نمود و در پایان توصیه کرد: روزانه حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به تنفس خود دقت کنید؛ بدین ترتیب که با قفسه سینه به صورت آرام، مداوم و عمیق نفس بکشید تا به احساس آرامش کامل برسید و استرس و اضطرابی که بخشی از زندگی روزانه را تشکیل میدهد، کاهش و محدود شود.