توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره اعدام زیر۱۸ ساله ها
واحد مرکزی خبر- سخنگوی قوه قضائیه گفت”: برای دو متهم دانشگاه زنجان قرار صادر شده است اما بازداشت نشده اند و تحقیقات از آنان ادامه دارد.”
علیرضا جمشیدی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این که خوشبختانه دانشگاه زنجان آرام و به حالت اولیه برگشته است؛ افزود:” دیروز (دوشنبه ) تحقیقات مقدماتی از این دو متهم در دادسرای زنجان آغاز شده است.”
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده خانم کلهر گفت:” وی بازداشت نشده و سؤالات و تحقیقات اجمالی از وی به عمل آمده و هم اکنون آزاد است.”
جمشیدی افزود:” خانم کلهر از طرف دادسرای قم به علت برخی از فعالیت ها و بحث های امنیتی و ارتباط داشتن با برخی از کشورها احضار شده بود.”
سخنگوی قوه قضائیه درباره اعدام نوجوان ۱۷ ساله در سنندج نیز گفت:” در قانون چیزی به عنوان اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال نداریم و آن چیزی که در قوانین برای افراد ۱۵ تا ۱۸ سال وجود دارد، بحث قصاص است.”
وی افزود”: رویکرد اصلی ما بر اساس تعالیم قرآنی مبتنی بر صلح و سازش است اما در مورد این جوان ۱۸ ساله به علت آنکه اولیاء دم گذشت نکردند و صلح و سازش انجام نشد حکم درباره وی اجرا شد.”
جمشیدی گفت: “این جوان اعدام شده در زمان اجرای حکم بالای ۱۸ سال سن داشت.”
سخنگوی قوه قضائیه درباره بیانیه کمیسیون عفو بین الملل درباره نقض حقوق بشر در ایران افزود”: دراین باره پاسخ های جامعی از طرف ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تهیه و ارائه شده است.
وی گفت: وضع حقوق بشر در کشور بسیار رو به رشد است و قوه قضائیه اقدامات بسیار مهمی را در عرصه های زندانها و حقوق شهروندی انجام داده است.
جمشیدی تصریح کرد: دیدگاههای حقوق بشری برخی از کشورهای غربی به ویژه آمریکا که خودشان نقض کنندگان اصلی حقوق بشر هستند به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.
