رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری :ماده ۲۵ لایحه حمایت از خانواده زندانیان مرد را کاهش می‌دهد

فارس: رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: ماده ۲۵ لایحه حمایت از خانواده که در آن برای مهریه مالیات وضع شده است صرفاً به منظور راهی برای کاهش شمار زندانیان مردی است که بابت مهریه به زندان افتاده‌اند.

زهره طبیب‌زاده‌نوری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: در واقع مشکل اساسی عدم اطلاع قوانین است. اگر فلسفه احکام الهی درک شود هیچ اختلافی به وجود نمی‌آید درباره مهریه باید در زمینه‌های فرهنگی کار شود و این باور در جامعه ایجاد شود که مهریه سنگین به معنی احترام گذاشتن به دختر نیست و بالعکس عدم وجود مهریه سنگین هم سبک کردن دختر محسوب نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای بررسی یک پدیده اجتماعی باید به بررسی علل و ریشه‌های آن پرداخت اگر مادر در آینده به لحاظ اقتصادی تأمین می‌شود خانواده‌ها به این میزان درباره مبلغ مهریه و افزایش آن حساس نمی‌شدند در واقع عدم اطمینان به آینده است که باعث می‌شود خانواده دختر رقم مهریه را به امید داشتن پشتوانه‌ای برای آینده دختر خود قلمداد کنند.

طبیب‌زاده نوری اضافه کرد: براساس شرع مقدس اسلام زن حقوق اقتصادی زیادی دارد. زن می‌تواند درآمد حاصل از کارش را در منزل هزینه نکند، می‌تواند بابت شیردادن به فرزندش و همچنین کار در خانه از همسرش مطالبه اجرت کند و انجام کارهای منزل تکلیف شرعی او محسوب نمی‌شود می‌تواند هر آن چه از پدر ارث می‌برد را برای خود نگه دارد و در زندگی مشترک هزینه نکند‌ اما متأسفانه چون ارزش کار خانگی زن در اقتصاد کشور محاسبه نمی‌شود زنی که در منزل چندین کار مختلف را انجام می‌دهد در قبال آن هیچ مزدی دریافت نمی‌کند در صورتی که شرع مقدس اسلام این امور را محاسبه کرده است.

مشاور رئیس‌جمهور در امور زنان تصریح کرد: براساس عرف زن خود را موظف می‌داند که با توجه به نیازها و کمبودهایی که در زندگی مشترک می‌بینند دارایی خود را در خانه هزینه کند و هیچ‌گاه اجرت کار خانگی و شیر دادن را طبق عرف درخواست نمی‌کند ما درباره آن‌چه به عنوان حقوق اقتصادی به زن تعلق گرفته است براساس عرف عمل می‌کنیم در قانون ارث با این مادر طبق عرف درخواست نمی‌کند.

ما درباره آن چه به عنوان حقوق اقتصادی به زن تعلق گرفته است براساس عرف عمل می‌کنیم ولی در قانون ارث با این مادر طبق شرع رفتار می‌شود.
وی اظهار داشت: بحث من این است که نمی‌شود یکجا مطابق عرف و یکجا مطابق شرع عمل کرد.

طبیب‌زاده‌نوری بحث چشم و هم چشمی در باب مهریه‌های بالا را یکی از عوامل فرهنگی مهم دانست اما افزود: اگر در ماده ۲۵ برای مهریه مالیات وضع شده است صرفاً به منظور راهی برای کاهش شمار زندانیان مردی است که بابت مهریه به زندان افتاده‌اند. برای ایجاد تغییرات فرهنگی نیازمند زمان بسیار زیادی هستیم ولی در حال حاضر برای واقعی کردن مبالغ مهریه باید تدابیر مقطعی اندیشید.

وی ادامه داد: اوایل انقلاب ازدواج‌ها بسیار ساده و حتی در مسجد و حسینیه‌ها صورت می‌گرفت. ولی باید بررسی عمیق صورت گیرد و تحولات اجتماعی ـ اقتصادی که در جامعه صورت گرفته را بررسی کرد و قطعاً ریشه این اسراف و تبذیر‌ها را باید در سیاست‌های فرهنگی متخذه در جامعه یافت لذا هم باید کار فرهنگی کرد و هم با اهرم‌های قانونی با مشکل برخورد کرد.

طبیب‌زاده‌نوری در پایان گفت: در حال حاضر از سوی دولت تهیه مسکن ارزان قیمت برای جوانان، اعطای وام به زوجین، ازدواج‌های جمعی دانشجویی و غیره برای فرهنگ‌سازی صورت گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.