مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت: زنان کارمند کمتر کتک میخورند
مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت، با انتقاد از مطرح کردن خشونتهای خانوادگی همچون کودک آزاری در روزنامههای کشور و چاپ عکسهایی در این زمینه، با اعلام نگرانی خود از این موضوع گفت: در هیچ کجای دنیا رسم نیست، هر خشونتی را نشان داد، چرا که خشونتهای خانوادگی از موضوعاتی است که باید در دانشگاهها و بیمارستانها مورد بحث قرار گرفته و برای آن راهکار استخراج کرد.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران ایونا ، دکتر سید هادی معتمدی در نشست تخصصی ـ پژوهشی «تدابیر حمایتی درباره کاهش خشونت مبتنی بر جنسیت» که در محل سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد، ورود مباحث علمی به سطح عامیانه را بیفایده و حتی دارای ضرر عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بر خلاف گذشته مطرح کردن چنین موضوعاتی دیگر تابو به شمار نمیرود، تاکید کرد: زمانی که وارد بحث «حال باید چکار کنیم» میشویم، همه ریپ میزنند و در یافتن راهکارهای حقوقی، اقتصادی، حمایتی، و غیره وامیمانند.
طرح شدن خشونتها به صورتی شفاف و در سطح عوام باعث از بین رفتن امنیت اجتماعی و روانی مردم میشود
۹۰ تا ۹۵ درصد از موارد خشونتها علیه زنان صورت میگیرد
معتمدی ادامه داد: زنی که در خانواده خود کتک میخورد، حداقل لقمه نانی نیز به وی میدهند، اما وقتی طلاق بگیرد، کتک میخورد آن هم بدون نان. لذا در چنین شرایطی و یافتن راهکار مناسب در این قسمت همه میمانند، چکار باید کرد.
وی با اعتقاد به این که چنین گفتههایی، حرفهای روشنفکرانه است و نباید در بین عوام مطرح شود، طرح شدن خشونتها آن هم به صورتی شفاف در سطح عوام را باعث افزایش سطح اضطراب و نگرانی مردم و همچنین فقدان امنیت اجتماعی و روانی آنها قلمداد کرد که راهکارهای مقابله با آن را نمیدانیم.
مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت با تاکید بر این که باید آن قدر در مورد راهکارها صحبت کرد تا بالاخره راهکاری برای کاهش خشونت ایجاد شود، خشونت را برابر پرخاشگری ذکر کرد که ۹۰ تا ۹۵ درصد از موارد خشونتها علیه زنان صورت میگیرد.
درحالی که باید حقوق زنان را بیشتر کنیم، برخی دختران برابری جنسیتی را در گردن کلفتی و رفتار پسرانه میدانند
وی خاطر نشان کرد: به دلیل آن که در جامعه ما پسرها و مردها آزادی عمل بیشتری دارند و مقام و مرتبه بیشتری به دست میآورند، برخی دخترها نیز رفتاری پسرانه پیدا کردهاند، چرا که برابری جنسیتی را در گردن کلفتی و رفتار پسرانه میدانند، این در حالیست که باید حقوق زنان را بیشتر کنیم.
دکتر معتمدی در این مورد به یک نمونه اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که به مدارس دخترانه میروم، تعداد دخترانی که رفتارهای مردانه دارند بیشتر از پسران است و این موضوع به تربیت اجتماعی آنها باز میگردد، چرا که اجتماع به آنها فهمانده اگر این گونه باشند، بهتر پیشرفت میکنند.
خشونتهای مبتنی بر جنسیت، پیش از آن که ریشههای بیمارگونه و پزشکی داشته باشند، دارای ریشههای اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی است
حمایت از هنجارها نیازمند دخالت نهادهای رسمی همچون ارگانهای دولتی است
وی ضمن اشاره به انواع خشونتهای جسمی، عاطفی، جنسی، بیتوجهی، مسامحه، خشونت علیه همسر، فرد معلول و یا فرزندان، تصریح کرد: بسیاری از افراد با مراجعه خود عنوان میکنند، شوهرم مرا کتک میزند، بیمار است، دارو بدهید تا مداوا شود. این در حالیست که خشونتهای مبتنی بر جنسیت، پیش از آن که ریشههای بیمارگونه و پزشکی داشته باشد، دارای ریشههای اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی است.
مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت با بیان این که در بسیای از اوقات حمایت از هنجارها نیازمند دخالت نهادهای رسمی همچون ارگانهای دولتی است، اظهار کرد: از این دسته از زنان باید پرسید؛ چطور میتوان با دارو دادن به مرد به آنها فهماند که زن با کتک خوردن، آن طور که میخواهی نمیشود؟
وی در این زمینه با عنوان مثالی دیگری اعلام کرد: برخی نیز میگویند، به دلیل آن که فرزندان نسلهای گذشته کتک خوردهاند، آدم شدند که چنین گفتههایی نشات گرفته از مبانی فرهنگی آنهاست.
پرخاش فرزندان نسبت به والدین افزایش یافته است
زنان کارمند کمتر کتک میخورند
معتمدی از افزایش پرخاش فرزندان نسبت به والدین در جامعه خبر داد: بر اساس آمارهای موجود پرخاش فرزندان به والدین افزایش یافته است و در این امر نسبت به سایرین بسیار جلوتر است، لذا نیازمند اصلاح اجتماعی هستیم.
وی در ادامه قربانیان خشونت، مجرمان، قانونگذاران، قضات دادگاه، نیروی انتظامی، زندان، مددکاران اجتماعی، گروههای اجتماعی و نهادهای دولتی را از جمله عوامل دخیل در اصلاحات اجتماعی ذکر کرد.
به گزارش ایونا ، مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت، در ادامه گفتههای خود به مساله ارائه راهکارهای حمایتی پرداخت و در حل مشکلات خانواده به موضوعات افزایش کیفیت بهداشت روانی، خانواده، ازدواجهای مناسب، دین مداری و تاکید بر ارزشهای اعتقادی و شناخت و پرورش استعداد فرزندان تاکید و اشاره کرد.
پرداختن به آموزش، اعم از آموزشهای مهارت زندگی، توانمندسازی زنان و قدرتمندسازی آنها از دیگر موضوعاتی بود که وی از آن به عنوان راهکارهای حمایتی و کاهش خشونت مبتنی بر جنسیت به اشاره کرد.
معتمدی با اشاره به ایجاد خط تلفن ویژهای همچون ۱۲۳، حمایتهای قانونی، حمایتهای امنیتی و اجتماعی و ایجاد پناهگاه را از جمله ابعاد حمایت از قربانیان خشونت ذکر کرد.
وی با بیان اینکه میتوان سهمیه استخدام برای قربانیان خشونت اختصاص داد، خاطر نشان کرد: آمارها نشان میدهد، زنان کارمند کمتر کتک میخورند، چرا که قدرتشان در زندگی بالاتر و دستشان در جیب خودشان است.
مشاور سازمان دفاع از قربانیان خشونت در پایان مطالب خود به خلاصهای از مباحث ذکر شدهاش ارائه کرد و توضیح داد: راهکار حمایتی، یعنی آن که از زنی که مورد خشونت قرار میگیرد، حمایت کنیم تا درآمدی داشته و زمانی که کتک خورد، جایی برای رفتن داشته باشد. با شناسایی نیازمندان مالی و کمک به آنها میتوان میزان آسیب رسانی به زنان را کاهش داد.