برای نوزادان متولد ایران که والدین خارجی دارند، از بدو تولد شناسنامه صادر میشود
تهران- خبرگزاری کار ایران:
مدیرکل امور حقوق ثبتاحوال, گفت: در صورتی که نوزادی در ایران از پدر و مادر خارجی متولد شود و یکی از والدین در ایران باشد، در بدو تولد برای نوزاد شناسنامه صادر میشود.
احسان پورمنتی, مدیرکل امور حقوق ثبتاحوال, در گفت و گو با خبرنگار ایلنا, گفت: اگر فرزندی از پدری خارجی و مادر ایرانی در ایران متولد شود؛ در صورت داشتن شرایط لازم در سن ۱۸ سالگی شناسنامه میگیرد.
وی افزود: برای فرزندی که از پدر خارجی و مادر ایرانی متولد شده باشد و اقامت قانونی در ایران داشته باشند, گواهی ولادت اتباع خارجی صادر میشود و در صورتی که فرزند آنها در فاصله ۱۸ تا ۱۹ سالگی از ایران خارج نشود، تبعه ایران است و برای او شناسنامه صادر میشود.
پورمنتی خاطرنشان کرد: فرزندی که پدرش خارجی است، باید اعلامیه بنویسد که تابعیت پدرش را قبول ندارد و در سن ۱۸ سالگی شناسنامه ایرانی بگیرد.
مدیرکل امور حقوق ثبتاحوال گفت: رویه ثبت احوال این بوده که برای اطفال دارای پدر خارجی و مادر ایرانی در صورت اقامت قانونی شناسنامه صادر کند, اما از نظر قانونی این افراد باید در سن ۱۸ سالگی صاحب شناسنامه شوند.
وی، در خصوص حل مشکل فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی از طریق لحاظ کردن نسب مادری اطفال در قانون مدنی، افزود: مرکز پژوهشهای مجلس برای اصلاح قانون مدنی چنین پیشنهادی را مطرح کرده است، اما ظاهراً قانون چنین اجازهای نمیدهد.
پورمنتی تصریح کرد: حقوقدانهای بسیاری نیز مطرح کردهاند, زمانی که برای فرزند پدر و مادر خارجی که در ایران هستند، شناسنامه صادر میشود چرا فرزند مادر ایرانی نباید شناسنامه بگیرد.
به گفته وی, در صورتی که ازدواجها قانونی و اقامت هم قانونی باشد؛ طفل در ایران با مدارک قانونی زندگی خواهد کرد