فائزه هاشمی و دختران رئیس جمهور
سایت خبری تحلیلی انتخاب: هم زمان با آغاز چهارمین دوره بازیهای اسلامی زنان، فائزه هاشمی رئیس برگزاری این دوره از مسابقات گفتوگوهایی را با خبرنگاران خارجی و ورزشکاران خارجی حاضر در این مسابقات انجام داد.
وی که به گفته خودش هنوز سیاست مصاحبه با خبرنگاران داخلی را ندارد، گفتوگو با رسانههای خارجی و ورزشکاران کشورهای مختلف را تنها به خاطر تداوم حضور آنها در این مسابقات قبول میکند.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این نشست شبکه ایتالیایی RAYSPORT و ورزشکاران انگلیس مطالبی جالبی را مطرح کردند که قابل توجه بود.
خبرنگار RAYSPORT از فائزه هاشمی پرسید آیا دختر رئیس جمهور بودن تاثیری در پیشرفت شما داشته است. که هاشمی در پاسخ گفت: «این قضیه تاثیر زیادی در کارهای من داشت؛ اگر من دختر رئیس جمهور نبودم نمیتوانستم کارم را این چنین ادامه دهم و فعالیتهای ویژهای را برای ورزش زنان عملی کنم. اما زنان زیادی هستند که دختر رئیس جمهورند اما از عهده این کار برنمیآیند».
این خبرنگار در ادامه از آرزوی رئیس برگزاری این مسابقات پرسید که هاشمی پاسخ داد: «از آنجا که من در حال زندگی میکنم و در آینده نیستم، نمیتوانم چیز خاصی برای آینده بگویم اما به عنوان رئیس برگزاری این مسابقات، ز».
در ادامه این نشست سه تن از اعضای تیم فوتسال انگلیس مشکلات خود را برای فائزه هاشمی بیان کردند، آنها که با سختی و مشکلات زیادی برای حضور در این مسابقات آماده شده بودند میگفتند: «دولت انگلیس هیچ گونه حمایتی از زنان مسلمان به عمل نمیآورد، به همین دلیل اعضای تیم ما از قسمتهای مختلف انگلستان در شهر لندن جمع میشدند تا با یکدیگر به تمرین بپردازیم، ما میتوانستیم دختران مسلمان زیادی را با خود به این مسابقات بیاوریم و پیروز میدان باشیم، ما این سختی را برای پیشرفت دختران مسلمان تحمل کردیم».
دختران مسلمان انگلیس که بدون هیچگونه حمایت مالی مجبور شدهاند هزینه تهیه بلیت هواپیماهایشان را خودشان پرداخت کنند، به رئیس برگزاری مسابقات نسبت به حضور دختران مسیحی انتقاد کردند: «چرا تیم اسکواش انگلیس که همگی مسیحی هستند در این مسابقات شرکت کردهاند، اگر مسیحیان در مسابقات زنان مسلمان شرکت کنند، چگونه میتوانیم این بازیها را بازیهای زنان مسلمان بدانیم و باعث پیشرفت آنها شویم؟ اگر این چنین باشد هدف مسابقات که همان جمع کردن زنان مسلمان است، انجام نمیشود».
فائزه هاشمی در پاسخ به این سؤال توضیح داد: «البته این سیستم طبق نظر شخصی من نبوده است، اما تصور میکنم بهتر است زنان غیر مسلمان نیز در این مسابقات شرکت کنند. با این وجود این مساله را در مجمع روز دوشنبه فدراسیون اسلامی ورزش زنان مطرح خواهم کرد. من نیز با نظر شما موافقم».
در ادامه آنها به برخی مشکلات خود در کشور انگلیس اشاره کردند و مهمترین گلایهشان از دولت انگلیس این بود که آنها را به خاطر مسلمان بودنشان کنار گذاشته است.
«فهمیدا ورسی» که به نمایندگی از دیگر هم تیمیهایش صحبت میکرد به خبرنگار ایسنا گفت: «دولت انگلیس نه به خاطر این که مسابقات اسلامی زنان در ایران برگزار میشود بلکه به دلیل مسلمان بودنمان هیچ گونه حمایتی از ما به عمل نمیآورد. تعداد زنان مسلمان که با پوشش اسلامی در این کشور ورزش میکنند کم است و به همین دلیل به آنها بیتوجه هستند».
فهمیدا تاکید کرد که بیتوجهیهای این چنینی تنها در عرصه ورزش برای آنها به وقوع نمیپیوندد و در همه زمینههای زندگیشان مشکل دارند. چرا که نمیخواهند دینشان را قربانی بیحجابی کنند.
وی در ادامه صحبتهایش گفت: «ما میتوانیم با تیمهای انگلیسی، دیدارهای تدارکاتی برگزار کنیم اما دوست نداریم روسریهای خود را کنار بگذاریم».
اعضای تیم فوتسال انگلیس در پاسخ به این سؤال که با وجود چنین مشکلاتی چرا این کشور را برای زندگی انتخاب کردهاند گفتند: «این انتخاب خود ما نبوده است، ما در این کشور به دنیا آمدهایم و هم اکنون قسمتی از جامعه انگلیس هستیم. بنابراین دلیل منطقی نیست که به خاطر مسلمان بودنمان ما را نادیده بگیرند».
خبرنگاری در رابطه با چگونگی انجام تمرینات آنها در این کشور پرسید که آنها پاسخ دادند: «تنها یک سالن و آن هم در شهر لندن محل تمرینات ما است. باید هر کدام از اعضای تیم با هزینه شخصی خودشان پول بلیتشان (که به نرخ ایران ۴۰ هزار تومان میشود) را تنها برای هفتهای یک بار تمرین بپردازند تا به لندن برسند. تنها شبکه اطلاع رسانی مسلم نیوز به حمایت مالی از ما پرداخته و برایمان مربی و لباس تدارک دید».
آنها در پاسخ به این سؤال که آیا ورزشکاران زن مسلمان دیگر کشورها نیز با مشکلاتی از این دست، درگیر هستند توضیح دادند: «ما با یک خانم آمریکایی صحبت کردیم، وی نیز خودش پول بلیتش را پرداخت کرده بود. البته از آمریکا به صورت مستقیم به وی ویزای ایران را نداده بودند به همین دلیل به ترکیه سفر کرده و از آنجا به ایران آمد. از طرفی بیست نفر از بازیکنان تیم سافت بال آمریکا نیز به ترکیه آمدند که نتوانستند ویزای ایران را بگیرند».