تظاهرات علیه قتل ۷۲۷ زن در گواتمالا طی ۱۱ ماه
شهرزادنیوز: خشونت علیه زنان، رایجترین و گستردهترین شکل نقض فاحش حقوق بشر است. این خشونتها و بی حقی زنان در بسیاری از کشورهای رو به رشد و سلطه مردان بر قوای سه گانه مقننه، مجریه و به ویژه قضائیه، ابعادی باورنکردنی به خود گرفته است. با گزارشهای کوتاهی از وضع زنان در سه کشور گواتمالا، ترکیه و ایران، به این معضل مبتلا به بیش از نیمی از جمعیت جهان، نگاهی می اندازیم.
گواتمالا
در روز جهانی نفی خشونت علیه زنان، صدها سازمان و اتحادیه در گواتمالاسیتی دست به یک تظاهرات گسترده زدند تا افکار عمومی را به قتل ۷۲۷ زن و دختر طی ۱۱ ماه سال جلب کنند.
به گزارش سازمان “ترانسگرسیون فمینیستا”، در سال ۲۰۰۸ شمار قتل زنان ۴۵۷ نفر بوده که ۳۲ درصد آنان در خانه خود به قتل رسیدهاند. در مقایسه با این آمار، امسال ۶۰ زن بیشتر از سال گذشته قربانی خشونت شدهاند.
به گزارش تلویزیون سوئیس، شعار محوری تظاهرکنندگان “خشونت علیه پیکر من در خانه و کشورم بس است”، بود. آنها از دولت خواستند که علیه خشونت نسبت به زنان که یک عمل جزایی خودسرانه تفسیر میشود، مبارزه کند.
بر پایه پژوهشهای “کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب” وابسته به سازمان ملل متحد، ۴۰ درصد از زنان آمریکای لاتین از خشونت مردانه در رنجاند. طوری که از هر ده زن، شش تن مورد خشونت روانی هستند.
ترکیه
زنان ترکیه نیز به مناسبت روز جهانی مبارزه علیه خشونت نسبت به زنان، تظاهراتی در استانبول بر پا کردند. تظاهراتکنندگان خواستار اجرای قوانین موجود مجازات علیه خشونت شدند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، فعالان حقوق بشر در ترکیه میگویند که اغلب قضات این کشور در جریان محاکمات مربوط به جنایات علیه زنان و همجنسگرایان “عوامل مخففه” را به میان کشیده و در مجازات مرتکبین اجرای واقعی قانون را در نظر نمیگیرند.
بر پایه پژوهشی، از هردو زن در ترکیه یکی از آنان مورد ضرب و شتم و آزار جسمی همسران خود قرار میگیرند.