۴/۸ درصد نانآوران خانواده را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند
دبیر شورای فرهنگی اجتماعی زنان, گفت: ۶۰ درصد خانوارها دارای یک نفر, ۲۰ درصد ۲ نفر, ۷ درصد ۳ نفر درآمدآور هستند و ۴/۸ درصد نانآوران خانواده را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا, بتول محتشمی, دبیر شورای فرهنگی اجتماعی زنان, در کنفرانس منشور حقوق و مسوولیتهای زنان در جمهوری اسلامی, گفت: زنان همیشه دستخوش بیمهریهای تفکرات مختلف شدهاند و معتقدان به ضعیفه بودن زن, به فکر محدود کردن, به انقیاد کشیدن و انکار تحولات اجتماعی و فرهنگی توسط زنان بوده و عدهای نیز با ظریفه دانستن زن در فکر آزادیهای بیحد و حصر برای آنان بوده؛ تحت تاثیر تفکرات اومانیسم و لیبرالیسم قرار دارند.
وی افزود: منشور حقوق و مسوولیتهای زنان از دیدگاه مترقی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری نسبت به زنان، بر اساس موازین دینی و شرعی با نگاهی اعتدالگرا و همهجانبه تدوین شده است.
محتشمی خاطرنشان کرد: ۳۱ درصد زنان سرپرست خانوار بیش از ۶۵ سال, ۱۱ درصد بین ۶۰ تا ۶۵ سال, ۹ درصد بین ۵۰ تا ۵۹ سال و سن ۵۰ درصد آنها کمتر از ۵۰ سال است.
دبیر شورای فرهنگی اجتماعی زنان, تصریح کرد: ۳۴ درصد زنان سرپرست خانوار دارای سواد ابتدایی و متوسط, ۳ درصد تحصیلات عالیه و ۶۶ درصد بیسواد هستند و این در حالیاست که تنها ۶/۱ درصد آنها شاغل بود و ۶/۵ درصد تحت پوشش بیمههای اجتماعی و بهزیستی قرار دارند.
وی، با تاکید بر شعار دولت جدید پیرامون رفع فقر و محرومیت از جامعه، خواستار توجه جدی به وضعیت زنان روستایی که طبق آمار ۳۰ هزار نفر را تشکیل میدهند شد و گفت: در حالیکه یکچهارم تولید ناخالص ملی از درآمدهای کشاورزی است, اما زنان کشاورز که در تولید ناخالص ملی سهم بسزایی دارند؛ در برنامهریزیها و در آمار به حساب نمیآیند و فقط ۸/۱۲ درصد زنان کشور شاغل محسوب میشوند.
محتشمی در پایان، در خصوص منشور حقوق و مسوولیتهای زنان در نظام اسلامی، یادآور شد: منشور سال گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و اجرایی کردن مصوبات این شورا، منوط به همت و تلاش دولت و مجلس است تا طرحها و لوایحی براساس آنها تصویب شود؛ اما با توجه به اسناد موجود در شورای فرهنگی- اجتماعی زنان, دستگاهها دغدغه اجرایی شدن منشور حقوق و مسوولیتهای زنان را ندارند.