معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی : نقش سازمانهای غیردولتی در دفاع از موضوعات ملی و بینالمللی بسیار پررنگ بوده است
سازمانهای غیردولتی نباید مطاع و وسیلهای برای رسیدن به اهداف احزاب و گروههای سیاسی تلقی شده و کار سیاسی کنند.
به گزارش خبرنگار «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران عبدالرضا رحمانی فضلی، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی روز یکشنبه در مجمع عمومی شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان که در کیش برگزار شد، سازمانهای غیردولتی را یکی از پدیدههای عصر حاضر عنوان کرد و گفت: موضوع سازمانهای غیردولتی با مفاهیم و موضوعاتی که مورد توجه و علاقه عموم مردم قرار دارد، منطبق است.
وی با تاکید بر قانونمند شدن سازمانهای غیردولتی زنان خاطرنشان کرد: البته این بدان معنا نیست که دولت در کار این سازمانها دخالت کند بلکه منظور این است که سازمانهای غیردولتی نباید سیاسی شوند و صرفا به فعالیتهای سیاسی بپردازند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به نقش دفاعی سازمانهای غیردولتی در موضوعات ملی و بینالمللی اظهار داشت: در بحث استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای و موضوع «نام خلیج فارس» نقش سازمانهای غیر دولتی در دفاع از منافع کشور بسیار پررنگ بود.
وی با اشاره به بحث جهانیسازی و تبعات آن اظهار داشت: جهانیسازی به دنبال امنیت، صلح و تجارت بینالملل است؛ پس سازمانهای غیردولتی به عنوان جریان فعال به تناسب ارتباط و تعامل با ملتها میتوانند در تنظیم روابط ملتها با هدف اصلی جهانی سازی نقش بالایی داشته باشند. این در حالیست که غرب و رفتار آن دچار پارادایم جبر است و «غرب گرایی» اساس رفتار غرب با جهان اسلام است؛ زیرا میخواهند کشورها از قانونی که آنها وضع میکنند، تبعیت داشته باشند.
رحمانی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع و مقوله توسعه اکنون همه گیر شده، سطح زندگی بالا، رفاه و برخورداری از شرایط مناسب زندگی به عنوان یک ایده در کشورها در راس کار است زیرا توسعه نیاز و مطالبه ملتهاست بنابراین امکان شکلگیری سازمانهای غیردولتی به عنوان محور توسعه بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به بحث انرژی هستهای و استفاده صلح آمیز کشورمان از این انرژی تصریح کرد: به دلیل اینکه انرژی هستهای بهترین جایگزین نفت است و اینکه میزان نفت رو به کاهش و روند استفاده از آن رو به افزایش است، بنابراین هر کشوی که بتواند سوخت انرژی هستهای تولید کند، قادر خواهد بود در آینده در عرصه بینالمللی، نقشآفرینی کند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: کشور ما تا ورود به مرحله کنونی، تمامی قوانین را رعایت کرده اما به دنبال این هستند که ایران به دنبال چرخه انرژی هستهای نباشد.
وی افزود: افزایش کارآمدی نظام، وظیفه ماست و باید کاری کنیم که کارآمدی نظام در بعد اجرایی افزایش یابد؛ البته این حمایت به معنای عدم انتقاد نیست، بلکه باید از ظرفیت فکر و اندیشه که در جهت پیشرفت کشور است، استفاده لازم و کافی شود.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید وحدت و انسجام در کشور حاکم شود. البته این مساله نیز به معنای عدم انتقاد نیست.
وی تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد تبلیغات رسانههای خارجی، با غرضورزی، این است که نظام جمهوری اسلامی ناکارآمد بوده و درگیری در آن وجود دارد، در این شرایط سازمانهای غیردولتی میتوانند با ساماندهی و برقراری ارتباطات و ابداع اندیشههای نو و خلاقیت، کارآمدی نظام را افزایش دهند.
به گزارش ایسنا در ادامه، مریم بهروزی، دبیر کل جامعه زینب نیز در سخنانی اظهار داشت: تعامل احزاب و سازمانهای غیردولتی زنان بهترین نوع تعامل است و تشکلهای غیردولتی زنان میتوانند در کنار برنامههای اسلامی به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی بپردازند.
به گفته وی تعدد تشکلهای غیردولتی در هر کشوری نشانه دموکراسی حکومت و وجود زمینههای مساعد برای حرکتهای مردمی و ایفای نقش تعیین کننده مردم در سرنوشت کشور است.
دبیرکل جامعه زینب با اشاره به این که یکی از افتخارات مسلمانان در دنیای معاصر، ارزشی است که اسلام برای زن قائل شده است، خاطرنشان کرد: برای نهادینه کردن فعالیتهای سازمانهای غیردولتی زنان باید دستیابی زنان به حقوق حقه آنها فراهم شود.
دبیر کل جامعه زینب اظهار داشت: استفاده سازمانهای غیردولتی زنان از یارانهها هیچ وابستگی به دولت ایجاد نمیکند، زیرا یارانهها از بودجه کل کشور تامین میشود و حتی باید تلاش کرد یارانه احزاب و سازمانهای غیردولتی افزایش هم بیابد؛ از سوی دیگر احزاب و گروههای سیاسی زنان نیز باید اجماع و همگرایی پیدا کنند.