نگاهی به تصویب و رد لایحه استفاده از سلول‌های بنیادین جنینی در آمریکا

ایرنا: “جرج بوش” روز چهارشنبه با رد لایحه استفاده از سلول‌های بنیادین جنینی که در کنگره آمریکا تصویب شده بود، برای نخستین بار در دوران مسوولیت ریاست جمهوری این کشور از اختیار وتو استفاده کرد زیرا تاکنون تمامی مصوبات کنگره را تایید می‌کرد.

اوایل اردیبهشت سال گذشته، لایحه‌ای در مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شد تا محدودیت‌های ایجاد شده توسط بوش بر پژوهش‌های با منبع مالی دولت فدرال در سال ‪ ۲۰۰۱‬را حذف کند.

رییس جمهوری آمریکا همان زمان تهدید کرده بود طرح‌های مربوط به پژوهش برای استفاده از سلول‌های بنیادین جنینی را وتو خواهد کرد.

برخی دانشمندان فعال در این بخش معتقدند می‌توان از سلول‌های بنیادین جنینی تولید شده با لقاح مصنوعی که وارد بدن مادر نشده، استفاده درمانی کنند.

پژوهشگران بر این باورند از این سلول‌ها که توان تغییر شکل به دیگر سلول‌ها را دارند می‌توان برای شناخت و کشف راههای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله پارکینسون و دیابت استفاده کرد.

به‌گزارش امروز (پنجشنبه) پایگاه اینترنتی فایننشال تایمز، پس از گذشت ‪ ۶۶‬ماه از ریاست جمهوری بوش، این نخستین بار است که جمهوریخواهان حامی بوش لایحه‌ای را به کاخ سفید می‌فرستند و رییس جمهوری نیز آنرا رد می‌کند.

بوش در حالی لایحه جنجال‌برانگیز سلول‌های بنیادین را به کنگره این کشور بازگرداند که حامیان آن نتوانستند نظر مثبت دو سوم نمایندگان کنگره را کسب کنند تا مانع وتوی رییس جمهوری شوند.

فایننشال تایمز افزود: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیشتر مردم آمریکا با این تصمیم بوش مخالفند و دموکرات‌ها نیز درصددند از این موضوع در مبارزات انتخابات میان دوره‌ای مجلس این کشور سود ببرند.

رییس جمهوری آمریکا در زمان طرح مقدماتی این لایحه گفته بود: نباید از بودجه فدرال و مالیات‌دهندگان ، برای ترویج علمی استفاده شود که به جای کمک به بقای زندگی، آنرا ویران کند.

فایننشال تایمز نوشت: نبرد نمایندگان کنگره بر سر سلول‌های بنیادین ادامه منازعاتی است که از نخستین ماههای دوره اول ریاست جمهوری بوش تاکنون مطرح بوده و مساله‌ای در مبارزات انتخاباتی وی بوده است.

مجلس نمایندگان آمریکا چهارم تیرماه سال گذشته به نشانه مخالفت آشکار با تهدید بوش، قانونی را تصویب کردند که به دولت اجازه می‌دهد برای انجام آزمایش و پژوهش بر روی سلول‌های بنیادی جنین انسان، سرمایه‌گذاری کند، اما این قانون هنوز به مجلس سنا ارایه نشده بود.

این مصوبه کنگره باطل‌کننده ممنوعیت دولت بوش برای استفاده از سلول‌های بنیادین جنین در سال ‪ ۲۰۰۱‬بود.

بسیاری از کاتولیک‌ها و محافظه‌کاران سوسیالیست هم از مخالفان سرسخت این طرح هستند و آن را تخریب و نابودی جنین انسان می‌دانند.

اما “بیل فریست” رهبر اکثریت نمایندگان مجلس سنای آمریکا، از سرمایه‌گذاری برای تحقیقات در مورد “سلول‌های بنیادین جنینی” در این کشور حمایت کرده است.

وی که ممکن است به عنوان نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ‪ ۲۰۰۸‬معرفی شود، از موضع بوش به‌شدت انتقاد کرده و خواستار توسعه سرمایه‌گذاری فدرال برای تحقیقات در این مورد شده است.

برپایه این گزارش، فریست که با سقط جنین مخالف است، گفت: مانند شمار زیادی از دانشمندان و پزشکان بر این باورم که سلول‌های بنیادی جنینی قادرند بگونه‌ای بی‌نظیر به انتظارهای مربوط به برخی درمان‌های پزشکی جامه عمل بپوشاند که امکان درمان آنها با سلول‌های بنیادین بزرگسالان وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.