۲ میلیون کودک کارگر مجبور به انجام کار خطرناک هستند
اگرچه براساس تازهترین گزارشهای رسمی، در آسیا و حوزه اقیانوسیه جمعیت کودکان و نیز شمار کودکان کارگر و فعال اقتصادی کاهش یافته است، اما این کاهش اندک است. بنا بر آمارهای سازمان بینالمللی کار (ILO)، بیشترین تعداد کودکان کارگر در گروه سنی ۵ تا ۱۴ سال، در این منطقه به سر میبرند. به عبارت دیگر، نزدیک به ۱۲۲ میلیون کودک کارگر در این منطقه جهان هستند که ۶۲ میلیون نفر از این کودکان مجبور به انجام مشاغلی هستند که خطرناک محسوب میشود.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بخش خبر ILO گزارشی را از جاکارتا، پایتخت اندونزی، در این زمینه تهیه کرده است.
تائو، دختر بچهای اندونزیایی است که در سن ۱۱ سالگی، کار را به عنوان خدمتکار خانه آغاز کرد. او پس از مرگ پدرش، با مادر خود به جاکارتا رفت تا در خانهای به عنوان خدمتکار استخدام شود. دیری نپایید که در خانهای در حومه پایتخت مشغول کار شد.
ابتدا کارفرما رفتار مناسبی با تائو داشت، اما به تدریج خشن و خشنتر شد. این دخترک پیوسته در معرض آزار و تهدید و توهین و دشنام بود. او تا یک سال و نیم پس از شروع کار، یعنی تا زمانی که مرکز حمایت از کودکان خدمتکار خانه از حضورش در آن محل مطلع نشده بود، دستمزدی نمی گرفت. این مرکز را بنیاد رفاه کودکان اندونزی (YKAI) اداره می کند.
YKAI برای جلوگیری و الغای کار کودکان خدمتکار با برنامه جهانی ILO درمورد ریشه کنی کار کودکان با ایپک IPEC، همکاری می کند. این مرکز برای چنین کودکانی، امکان تحصیل و آموزش غیررسمی و آموزش حرفهای را فراهم می کند. مددکاران اجتماعی وابسته به این مرکز نیز به طور منظم به خانههای جوامع بومی سر میزنند تا کودکان خدمتکار را شناسایی کنند. آنها با کارفرمایان کودکان کارگر (معمولاً خانه به خانه)، مذاکره میکنند تا به این کودکان فرصتی را دهند که بتوانند در دورههای تحصیلی و آموزشی مرکز شرکت کنند.