عوارض کمبود بودجه نباید متوجه زنان سرپرست خانوار باشد
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت:اگر دولت با کمبود بودجه مواجه است نباید عوارض این کمبود، متوجه فقیرترین افراد جامعه یعنی زنان سرپرست خانوار باشد.
عشرت شایق در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام گرفته، فقیرترین افراد جامعه زنان سرپرست خانوار هستند، گفت: سازمان بهزیستی و دیگر دستگاههای حمایتی نمیتوانند به دلیل کمبود اعتبارات از مسئولیت خود در قبال این افراد شانه خالی کنند.
وی افزود: بسیاری از زنان سرپرست خانوار مدتها در انتظار پذیرش از سوی سازمان بهزیستی بودهاند ولی این سازمان درخواست آنها را بیپاسخ گذاشته و دلیل آن را نداشتن اعتبارات کافی بیان میکند در حالیکه هیچ چیز در کشور واجبتر از تامین نان شب نیازمندان نیست و اگر دولت با کمبود بودجه مواجه است نباید این کمبود، متوجه فقیرترین افراد جامعه باشد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ گفت: اگر سازمانهای حمایتی نیازهای خود را به طور مستدل به هیئت دولت و یا مجلس ارائه کنند دلیلی بر عدم تامین نیاز آنها وجود ندارد.
وی به مجاز نبودن نمایندگان برای ارائه طرحهایی که بار مالی برای دولت دارد اشاره کرد و اظهار داشت: حل مشکل اعتبارات سازمانهای حمایتی فقط در قالب لایحه بودجه سالانه و یا ارائه لایحه مستقل از سوی دولت قابل بررسی و تصویب در مجلس میباشد.
نایب رئیس فراکسیون زنان افزود: زنان سرپرست خانوار به تنهایی علاوه بر سرپرستی خانواده و مراقبت از فرزندان، مجبور به مدیریت اقتصادی و تلاش در جهت بهبود شرایط اعضای خانوار خود میباشند. چنین شرایطی این قشر را از آموزش و کسب مهارت باز داشته و موجب میشود که حتی در صورت دسترسی به فرصتهای شغلی با دستمزدهای بسیار پائین بکار گرفته شوند و به نظر میرسد چنانچه حرفه آموزی و فراهم ساختن فرصت های شغلی از جایگاه مناسبی در برنامهریزی سازمانها حمایتی برخوردار شود میتواند در بهبود شرایط معیشتی خانوادههای نیازمند موثر باشد.