مریم شیرازی: “پیکر زن در میدان نبرد” با مجوز مترجم اجرا شد

کارگردان نمایش “پیکر زن در میدان نبرد” که هفته گذشته این نمایش را در هلند روی صحنه برد، ضمن رد صحبت‌های مترجم این اثر اعلام کرد تینوش نظم‌جو در جریان سفر گروه به هلند بوده و نمایش با مجوز وی اجرا شده است.

مریم شیرازی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اظهار تأسف از برخورد غیرحرفه ای مترجم “پیکر زن در میدان نبرد” افزود: “من با موافقت آقای نظم جو متن نمایشی ماتئی ویسنی یک را برای اجرا در جشنواره فجر انتخاب و از وی خواهش کردم به عنوان مشاور در کنار ما باشد.”

وی ادامه داد: “آقای نظم جو در ابتدا ایران نبود و دو هفته مانده به جشنواره فجر به ایران بازگشت و در این دو هفته بسیار وقت گذاشت و ما را راهنمایی کرد. اما این معنایش آن نیست که من کارگردان صوری بودم و آقای نظم جو کارگردان اصلی نمایش. از ابتدا هم قرار بود من این اثر را کارگردانی کنم. تنها اشتباه من این بود که به علت دوستی چندساله با آقای نظم جو از وی به عنوان مترجم این اثر در مجوز امضا نگرفتم.”

شیرازی با اعلام اینکه اجرای جشنواره ایده آل نمی شود و کارگردان معمولا در اجرای عمومی تغییراتی می دهد، گفت: “من لازم دیدم برخی موارد از جمله بازیگران را در اجرای عمومی تغییر دهم. موارد را به آقای نظم جو گفتم و ایشان هم نظرات خود را به عنوان مشاور ارائه کرد، در نهایت من قانع نشدم و تصمیم گرفتم تغییراتی در اجرای عمومی اعمال کنم. خانم مهشاد مخبری بازیگر “پیکر زن در میدان نبرد” مخالفت و اعلام کرد اگر نمایش تغییر کند در آن بازی نمی کند. من در این شرایط مجبور شدم خانم الیکا عبد الرزاقی را جایگزین خانم مخبری کنم.”

این کارگردان تصریح کرد: “آقای نظم جو همچنین کاملا در جریان اجرای این نمایش در جشنواره هلند بود و من ایشان را کاملا در جریان تمام موارد گذاشته بودم، اسم ایشان در قرارداد ذکر و برای وی بلیت هواپیما و اتاق در هتل رزرو شده بود. ۱۰ روز مانده به جشنواره هلند من برای گرفتن تاریخ تولد و اسم دقیق به لاتین جهت صدور بلیت هواپیما با ایشان تماس گرفتم و آقای نظم جو از اینکه خانم مخبری در این نمایش ایفای نقش نمی کند، اظهار نارضایتی کرد و گفت ۱۰ روز دیگر به ایران بازمی گردد و با هم صحبت خواهیم کرد.”

وی افزود: “آقای نظم جو در این سفر ما را همراهی نکرد و سه ساعت مانده به اجرای ما در جشنواره هلند مدیر فستیوال من را خواست و گفت مترجم این اثر (نظم جو) ادعا کرده ماتئی ویسنی یک به ایشان مجوز کتبی داده که با مجوز این مترجم همه آثارش اجازه اجرا داشته باشد و شما به عنوان کارگردان از این مترجم مجوز ندارید. ما نیز به ایشان فرصتی داده ایم تا مدرک کتبی خود را دال بر این موضوع برای ما ارسال کند، اما تاکنون خبری نشده و شما خودتان را برای اجرا آماده کنید.”

این کارگردان همچنین ضمن اظهار تأسف از این اتفاق خاطرنشان کرد: “من نمی دانم چرا آقای نظم جو حاضر به گفتن چنین صحبت نادرستی شده و این کار ایشان فقط موجب شد حیثیت یک گروه ایرانی زیر سئوال برود و وجهه ایرانی گروه لکه دار شود.”

شیرازی همچنین از اینکه به مدت شش سال عضو گروه اتوپیا (گروه تینوش نظم جو) بوده اظهار تأسف کرد و دیگر تصمیم ندارد عضو این گروه باشد. وی همچنین تصمیم دارد با مسئولان هنرهای نمایشی برای جایگزین شدن یک اثر دیگر به جای “پیکر زن در میدان نبرد” برای اجرای عمومی در خانه نمایش صحبت کند. شیرازی همچنین استقبال از اجرای این نمایش را در جشنواره تئاتر “هنر در جنگ” هلند بسیار خوب اعلام کرد.

هفته گذشته همزمان با اجرای این نمایش در جشنواره هلند، تینوش نظم جو مترجم اثر به یکی از خبرگزاری ها گفته بود کارگردان نمایش از وی فقط مجوز اجرا در بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر را داشته و سفر گروه به هلند بدون اطلاع وی بوده است. همچنین نظم جو خود را کارگردان اصلی این نمایش معرفی کرده و گفته بود مریم شیرازی کارگردان صوری این اجراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.