خانههای امن زنان نباید در کشور نهادینه شود
رییس سازمان بهزیستی:
وزارت کشور وظیفهای برای ساماندهی زنان آسیب دیده ندارد
تهران- خبرگزاری کار ایران
رییس سازمان بهزیستی اعلام کرد: وزارت کشور وظیفه قانونی برای ساماندهی زنان آسیب دیده ندارد و نباید در این کار دخالتی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا, دکتر محمدرضا راه چمنی, رییس سازمان بهزیستی، در جمع خبرنگاران، گفت: تشکیل خانههای امن زنان نباید در کشور نهادینه شود و راهاندازی چنین اماکنی در کشور ضرورت ندارد.
وی افزود: خانههای امن زنان با هدف ساماندهی زنانی که خانه شوهر را بر اثر نزاع خانوادگی ترک کردهاند، راهاندازی شده, اما نباید در این زمینه اطلاعرسانی شود.
راه چمنی معتقد است؛ تبلیغات در این زمینه باعث گسترش نزاعهای خانوادگی میشود و هر زنی با کوچکترین نزاعی خانه را ترک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور نباید طرحهایی مثل خانههای امن زنان را مطرح کند، زیرا این طرح باعث تشدید منازعات خانوادگی میشود.
به گفته رییس سازمان بهزیستی, وظیفه وزارت کشور نیست که در این زمینه نظر بدهد و سازمان بهزیستی از سه سال پیش این طرح را آغاز کرده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر، ۲۲ مرکز نگهداری از زنان آسیب دیده در کشور وجود دارد که سالانه ۳ هزار و ۹۰۰ زن به این مراکز مراجعه میکنند.
راهچمنی، با اشاره به برگزاری روز جهانی خانواده، گفت: روز ۲۵ اردیبهشت ماه خانوادههای برتر معرفی میشوند و به آنها هدایایی تقدیم میکنیم.
وی افزود: از مدتها پیش فراخوانی در روزنامهها منتشر کردیم تا فرزندان پدر و مادرهای برتر خود را معرفی کنند.
رییس سازمان بهزیستی، با اشاره به ضرورت توجه والدین به رشد صحیح فرزندان، گفت: یکی از معیارهای اصلی در انتخاب خانوادههای برتر، توجه آنها به رشد و تربیت صحیح فرزندان است که اگر با دلیل و مدرک ثابت شود، آنها در این زمینه خوب عمل کردهاند، به عنوان خانواده برتر انتخاب میشوند.
وی تصریح کرد: از هر استان یک نفر به عنوان برتر انتخاب میشود و تاکنون بیش از ۲ هزار نفر فرم مذکور را پر کردهاند؛ اما از بین آنها ۳۵ نفر انتخاب شدهاند.
رییس سازمان بهزیستی، در خصوص نقش بهزیستی در تامین سلامت خانوادهها, گفت: یکی از وظایف بهزیستی تامین سلامت خانوادهها است و برای این کار مراکز مشاوره, مهدهای کودک, اورژانس اجتماعی, مراکز پیشگیری از طلاق, مراکز نگهداری از معلولین و غیره را راهاندازی کرده است.
وی، با اشاره به بیمه زنان سرپرست خانوار, گفت: اگر دولت پول کافی در اختیار بهزیستی قرار میداد، در عرض ۱۵ سال میتوانسیتم ۱۴ میلیون زن سرپرست خانوار را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
وی افزود: ۵۵۰ هزار خانواده تحت پوشش بهزیستی قرار دارد که ۲۶۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار هستند و ۲۹۰ هزار نفر آنها نیز خانوادههای نیازمند هستند.