جداسازی کارمندان زن و مرد در بانک‌های عربستان

مقامات عربستان سعودی بانک‌ها را موظف به جداسازی کارمندان زن و مرد شاغل در بانک‌ها کرده ‌است.

به گزارش خبرنگار «زنان» ایسنا و به نقل از رویترز، این حرکت مانعی جدیدی بر سر راه احقاق حقوق زنان در پادشاهی عربستان است. بانک‌ها یکی از کارفرمایان اصلی زنان در این کشورند. اگرچه پیش از این زنان در شعب بانک‌ها از مستخدمان مرد جدا شده بودند، اما ادارات مرکزی بانک‌ها تاکنون با یکدیگر کار می‌کردند.

بر اساس نظام جدید، زنان مستخدم در ادارات مرکزی مجبور به کار در طبقات،آسانسورها، ورودی‌ها و غذاخوری‌های مجزا می‌شوند.

یکی از زنان دارای مقام ارشد در بانک می‌گوید: با این دستور جریان تجارت بی‌مفهوم شده و ما نخواهیم توانست در جلسات مهم حضور داشته باشیم و این امر به طور عمده مانع پیشرفت شغلی ما زنان خواهد شد. ما برای کار در بانک‌ها فارغ‌التحصیل شده‌ایم و مقامات کشور به طور بی‌سابقه‌ای، فرصت‌های پیشرفت شغلی را به ما عرضه کرده بودند. این هرچند یک گام به جلو بود اما دستور اخیر، ما را ۱۰ گام به عقب راند.

قوانین و عرف اسلامی سختیگرانه عربستان، زنان و مردان نامحرم را از اختلاط با یکدیگر منع کرده و حق رانندگی و شرکت در انتخابات شهرداری را از زنان گرفته است.

برخی مقامات ارشد عربستان زمانی که مهاجران حدود ۹۰ درصد مشاغل در بخش خصوصی را اشغال کرده بودند ‌از پیوستن زنان به نیروی کار در کشورشان حمایت کرده بودند.

اما به عقیده دیپلمات‌های شرقی، نهاد قومی ـ مذهبی در این کشور به قوت مانع هر نوع تغییری است.

بر اساس آمارها سه هزار تن از ۶۰ هزار نفر از مستخدمان در بانک‌های عربستان را زنان تشکیل می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.