موفقیت سیاسی زنان کویت مخاطرهای برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
ایرنا : کشورهای شورای همکاری خلیج فارس پس از دستیابی زنان کویتی به حق رای و نامزد شدن در انتخابات پارلمانی با مخاطره تاثیر پذیری از اوضاع دراین کشور هستند و تحولات در این ارتباط را بدقت ارزیابی میکنند.
کارشناسان حقوقی در منطقه براین باور هستند ، توسعه حقوق زنان درکویت بر سایر کشورهای عرب منطقه موثر خواهد بود و در عین حال آنها را مجبور خواهد ساخت، به آرامی امتیازاتی را به زنان واگذار کنند.
مصوبه پارلمان کویت مبنی بر تعدیل قانون انتخابات در جهت مشارکت زنان که پیش از این فقط به مشارکت و نامزد شدن مردان محدود بود،پشتوانه عظیمی را برای زنان درسایرکشورهای شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان سعودی ، امارات عربی متحده، بحرین، قطر و سلطاننشین عمان بدنبال خواهد داشت.
زنان درکشورهای شورای همکاری خلیج فارس تا پیش ازاین فقط در سه کشور بحرین، قطر و عمان حق مشارکت درانتخابات عمومی را داشتند ،اما میتوان گفت، بطور عموم زنان در این کشورها در صحنه سیاسی حضور نداشته و در برخی از این کشورها تعدادی از زنان تنها درچارچوبهای مشاوره ونهاجرا درپستهای سیاسی قرار گرفته اند.
تلاش آمریکا برای سوق دادن منطقه خاورمیانه بهسوی دمکراسی ، امروزسبب شده تا کشورهای این منطقه برای اعطای تسهیلاتی به شهروندان و اقشار مختلف شروع به حرکت کنند.
بانوان در عربستان حتیاجازه رانندگی ویاحتی مسافرت به تنهایی ندارند، محافل مطبوعاتی واجتماعی اخیرا خواستاراعطای آزادی به زنان برای مشارکت فعال در بخشهای سیاسی و اجتماعی این کشورشدهاند.
مقامهای سعودی در واکنش بهاین خواستهها وعده دادهاند ، زنان که در دوره اخیر انتخابات شهرداریها اجازه شرکت نداشتند ، در دوره آتی امکان حضور خواهند داشت .
سلطاننشین عمان در هیات وزیران خود سه زن را قرار داده وطی چند سال اخیر حضور زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی این کشور بطور گسترده بچشم میخورد.
قطر و بحرین نیز طی چند سال اخیر بانوان را به پستهای کلیدی متعددی در بخشهای دولتی وانجمنهای اجتماعی نصب کردهاند.
زنان قطری درخرداد ماه سال گذشته توانستند برای نخستین باردرانتخابات شهرداریها نامزد داشته باشند و درآن مشارکت فعال نمایند.
بانوان بحرینی نیز در سال (۱۳۸۰) ۲۰۰۱توانستند بطور فعال درهمه پرسی مربوط به منشورملی و انتخابات شورای شهر شرکت کنند.
امارات عربی متحده تنها کشوری است که تاکنون هیچگونه انتخابات مردمی برگزار نکرده اما اخیرا “شیخه لبنی القاسمی” به عنوان نخستین زن وارد صحنه سیاسی شده و به عنوان وزیراقتصاد و برنامه ریزی این کشور به هیات وزیران راه یافت.