فاطمه حاجیلو با قرار کفالت آزاد شد
کانون زنان ایرانی: فاطمه حاجیلو ساعت هفت بعدازظهر روز چهارشنبه از زندان اوین آزاد شد. هر چند که قرار بود ساعت چهار و نیم بعدازظهرآزاد شود
فاطمه (پروانه ) حاجیلو، فعال نهادهای مدنی که به خاطر حضور در تجمع روز همبستگی جهانی کارگران با منصور اسانلو (۱۸ مرداد) توسط ماموران پلیس امنیت دستگیر و به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود، پس از گذشت دو هفته، روز گذشته اجازه ملاقات با خانوادهاش را پیدا کرد.
او که قرار بود صبح روز چهارشنبه(۳۱مرداد) با قرارکفالت آزاد شود، آزادیاش منوط به گذاشتن وثیقه ۶۰ میلیونی شد اما از انجا که حاجیلو نانآور خانواده بوده و توان پرداخت این وثیقه را نداشت،او و فرزندانش توانستند بازپرس پرونده را مجاب کنند که با قرار کفالت آزاد شود و نه وثیقه .
یکی از وکلای این پرونده هم پیش از این گفته بود که این وثیقه سنگین را نباید پذیرفت چرا که غیرمنطقی است و در صورت پذیرفتن آن، باید به خواستههای بعدی هم تن داد و حاجیلو باید با همان قرار وکالت آزاد میشد.”
سابقه خبر
فاطمه حاجیلو ، فعال نهادهای مدنی ،دوازده روز پیش (هجدهم مردادماه) روز همبستگی جهانی کارگران با منصور اسانلو، بهدنبال دستگیری شش نفر از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد توسط مأموران پلیس امنیت دستگیر شد. او که برای ابراز همدردی به این جمع پیوسته بود، پس از دستگیری به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. خانواده او هیچ خبری از او ندارند و این بی خبری بر نگرانی های آنها اضافه می کند.
آرش شهسواری، پسر فاطمه(پروانه) حاجیلو درباره دستگیری مادرش میگوید: «ساعت ۱۲ روز پنج شنبه مادرم منزل را ترک کرد و ما گمان میکردیم که به منزل یکی از اقوام رفته است. اما وقتی تا ساعت ۱۰ شب خبری از او نشد، با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و به کلانتریها و بیمارستانها مراجعه کردیم».
او میگوید: «تقریباً دو روز هیچ خبری از مادرمان نداشتیم تا به این فکر افتادیم که به زندان اوین سر بزنیم و وقتی نام مادرمان را در لیستی که به دست سرباز جلوی درب ورودی بود دیدیم، تعجب کردیم. بهویژه اینکه جرم او اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده بود و به ما گفته شد که تا ۱۰ روز بعد یعنی ۲۸ مرداد ماه حق ملاقات نخواهیم داشت.»
او با ناراحتی میگوید: «هنوز هیچ تماسی با ما گرفته نشده و از وضعیت مادرمان که در بند عمومی زندان اوین بهسر میبرد بیخبر و جداً نگران او هستیم چرا که او مبتلا به بیماری گوارشی است».
درحالیکه فریده غیرت، حقوقدان، قرار است وکالت این پرونده را بهعهده بگیرد، آرش شهسواری میگوید: «از آنجا که هنوز اجازه ملاقات با مادرمان به ما داده نشده و مادرمان وکالتنامه را امضا نکرده، نتوانستیم برای او وکیل بگیریم».
در حالیکه پرونده شش نفر دیگر در دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است، پرونده حاجیلو هنوز در دادگاه مورد بررسی قرار نگرفته و گفته میشود که روز دوشنبه پرونده او نیز در دادگاه بررسی میشود.
آرش که از برخوردها ناراضی است میگوید: «برای ملاقات مادرمان گفتند باید از دادگاه انقلاب نامه بگیریم اما در آنجا با برادرم برخورد نامناسبی شد. آنها در دادگاه انقلاب به برادرم گفتند اگر تا سه شماره اتاق را ترک نکنی خودت را هم میفرستیم پیش مادرت».
خانواده حاجیلو اکنون نامهای برای شاهرودی، رئیس قوه قضاییه، نوشتهاند که از این قرار است:
به نام خدا
ریاست محترم قوه قضائیه آیت الله شاهرودی با عرض سلام
چنانچه مستحضرید در تاریخ ۱۸/۵/۸۶ حوالی منزل آقای اسانلو عدهای را دستگیر کردند؛ ما پس از چند روز بی خبری و نگرانی از به خانه نیامدن مادرمان و پس از مراجعه به بیمارستانها و کلانتریها و… با مراجعه به بازداشتگاه اوین با کمال تعجب مطلع شدیم مادرمان خانم فاطمه حاجیلو نیز جزو دستگیر شدگان است.
ما فرزندان خانم حاجیلو مدت ۱۰ روز است که از سرنوشت مادر بیاطلاع هستیم و مراجعات مکرر ما به دادگاه انقلاب و بازداشتگاه اوین برای اطلاع از وضعیت مادر که حدود ۵۰ سال سن و دچار بیماری وناراحتیهای شدید گوارشی است بی فایده بوده و قابل ذکر است که ایشان هیچ گونه تماسی با ما نداشته است.
جناب آقای شاهرودی مادر ما که زنی خیّر و همواره در خدمت جانبازان و معلولین بوده در حال حاضر کسی جز خدا و ما دو پسر جوان را ندارد؛ و از آنجا که تنها نان آور خانواده و علاوه بر آن مسئول مراقبت از یکی از ما دو برادر که دچار بیماری است منجر به وخامت حال وی که باید از نظر روحی نیز در سلامت کامل باشد شده است.
از جنابعالی درخواست رسیدگی به پرونده مادر و آزادی هر چه سریعتر ایشان را داریم.
با احترام آرش و سیاوش شهسواری ۲۸/۵/۸۶