عطر پنهان در باد
“عطر پنهان در باد ” داستان هایی درباره زنان است که خود زنان آن را نوشته اند.این کتاب دومین کتاب از مجموعه داستان کوتاه سه جلدی زنان نویسنده جهان است که اسدالله امرایی آن هارا انتخاب و ترجمه کرده است.
نخستین جلد از این کتاب دلیله نام داشت و با استقبال خوبی روبرو شد.مترجم در ابتدای این کتاب توضیح می دهد:‹مجموعه ای از نویسندگان زن جهان که درباره هم نوعان خود نوشته و از درد و رنج وعشق وشادمانی سخن گفته اند.بسیاری از آنها برای نخستین بار نامشان به زبان فارسی شنیده می شد.
در این مجموعه زنان نویسنده همه دنیا سهم دارند.از آفریقای جنوبی بانوی آزاده نادین گودیمر برنده جایزه نوبل ادبیات که عمری را به مبارزه با سلطه جویی سفید پوست های استثمار گز گذرانده درکنار سوفیا دومولبرینر آنگولایی قرار می گیرد که برای نخستین با ر نامش را می شنویم.
پیگن کندی،آماندا دیویس ،کاترین آلپرت،پم هاستن،مری رابینسون،فرایدبرگ و ملانی راتون هر کدام از گوشه اس از دنیا انتخاب شده اند از روسیه و هند آفریقا پاکستان چین و…›
بیشتر نویسندگان این کتاب زنده هستند ولی کسی چون آماندا دیویس چند روزی پس از مصاحبه با مترجم در حادثه هوایی از دنیا رفت.او به ادبیات ایران و شاعران ایرانی علاقمند بود.
این کتاب شامل ۳۸ داستان است .داستان هایی درباره رواط ظریف و پیچیده شخصیت های انسانی که آنقدر جذاب اند که به قول اسدالله امرایی تا سال ها می توان شبیه این داستان ها را نوشت و ترجمه کرد.بعضی از داستان ها تلخ و سیاه و گزنده اند بعضی عاشقانه و لطیف درست شبیه خود زندگی چیزی که از آن گریزی نیست.هرچند که ادبیات زنانه و مردانه نیست و و هر چه هست انسانی است برخی ظرایف در این داستان ها نشان از دغدغه هایی دارد که هر زنی در مقطعی از زمان تجربه کرده است.تجربه هایی که خواندش آموزنده است و گاه آرامبخش.انتشارات نقش و نگار این کتاب را در تیراژ۱۶۵۰ نسخه چاپ کرده است و به قیمت ۳۵۰۰ تومان به فروش میر سد.

