تحصیلات زنان عامل بازدارنده خشونت مردان است
از آنجایی که خشونت علیه زنان تهدیدی برای نهاد خانواده محسوب میشود، تحقیقات نیز نشان میدهد که در میان انواع خشونتهای علیه زنان شاخص خشونتهای«جنسی و ناموسی»، «اقتصادی و مالی» و «خشونتهای حقوقی» در استان گرگان بالاتر از میانگین کشوری است.
به گزارش خبرنگار «زنان» ایسنا، دکترغلامرضا خوشفر مجری استانی طرح ملی بررسی در کارگروه اجتماعی استان گلستان خشونت خانگی علیه زنان، این نوع خشونت را دارای تاریخ دیرینهای دانست و تهدیدهای متفاوت و ایجاد مخاطره، خشونتهای فیزیکی، خشونتهای روانی و کلامی، خشونتهای جنسی و ناموسی را ازعناوین هشتگانه خشونت علیه زنان دانست و گفت: خشونتهای اقتصادی و مالی خشونتهای حقوقی و مرتبط با طلاق و ممانعت از رشد اجتماعی و فکری از دیگر مصادیق خشونت علیه زنان محسوب میشود.
وی با اشاره به یافتههای پژوهشی خود در شهر گرگان افزود: میانگین شاخصهای خشونت خانگی در شهر گرگان در سه بعد خشونتهای «جنسی و ناموسی»، «اقتصادی و مالی» و «خشونتهای حقوقی» تا حدی از میانگین کشوری بالاتر است.
به گزارش ایسنا، خوشفر میانگین شاخص کلی خشونت در شهر گرگان را برابر با ۷۵/۳ دانست و ادامه داد: این رقم از میانگین شاخص کل خشونت در کشور که ۷۲۴/۴ است کمتر است، بنابراین میتوان شهر گرگان را از این نظر دارای وضعیت مناسبی اعلام کرد.
وی با اشاره به تفاوت معنادار میزان خشونت خانگی ازابتدای زندگی مشترک تا مراحل بعدی، به تفکیک سطح تحصیلات خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که میزان تجربه خشونت خانگی پاسخگویان بر حسب تحصیلات آنها متفاوت است؛ درحالیکه تحصیلات زنان، عامل بازدارنده خشونت مردان تلقی میشود.
به گزارش ایسنا، این تحقیق بر روی ۴۲۹ نفر از زنان ومردان شهر گرگان صورت گرفته است.