اندومتریوز درد پنهان میلیونها زن

صفحه فیس بوک فرناز سیفی

گزارش تحقیقی، مفصل و دردناک«گاردین» درباره‌ی بیماری آندومتریوز در زنان و این همه بی‌توجهی، ناآگاهی، غفلت، کمبود بودجه و تحقیق و کم‌سوادی پزشکان درباره بیماری را باید خواند. آندومتریوز بیماری است که از هر ۱۰ زن، دست‌کم یک زن را مبتلا می‌کند. بیماری‌ای که بافت لایه‌ی داخلی رحم، در جایی بیرون از رحم و به‌ویژه در لگن تشکیل می‌شود. بافت آندومتر اگرچه از محل اصلی خود جابجا شده، اما همچنان به فعالیت ادامه می‌دهد و هر ماه با خون‌ریزی ماهانه زنان این بافت هم ضخیم شده و خون‌ریزی می‌کند.

زنان مبتلا هرماه از دردهای شدید لگنی، شکم، خون‌ریزی شدید، اسهال، نفخ شدید، تهوع، خون‌ریزی‌های بی‌دلیل و افسردگی و در موارد شدیدتر با اختلال جدی سیستم ایمنی بدن مواجه می‌شوند و به‌خود می‌پیچند. محققان می‌گویند نیمی از ناباروری‌های بی‌جواب در زنان به دلیل این بیماری است و بیماری توانایی باروری در زنان را تحت‌تاثیر جدی قرار می‌دهد. رابطه‌ی جنسی برای زنان مبتلا با درد بسیار توام می‌شود و بسیاری از زنان مبتلا از سکس فرار می‌کنند چون تحمل درد جایی برای لذت باقی نمی‌گذارد. جواب بسیاری از پزشکان که اصلا اهمیت موضوع را متوجه نیستند و توانایی و دانش لازم برای تشخیص این بیماری جدی را ندارند به زنانی که از دردها که هرماه و گاه مداوم آزارشان می‌دهد چیست؟ «درد طبیعی» هنگام پریود است یا بدتر از آن «توهم ذهنی درد داری»!

گزارش تحقیقی گاردین می‌گوید بسیاری از زنان خسته و ناامید از تشخیص بیماری و درمان، کم‌کم با دردهای شدید خود به سکوت و انزوا می‌روند و حتا دیگر ناله نمی‌کنند. خیلی از آن‌ها به انواع قرص‌های مسکن قوی اعتیاد پیدا می‌کنند. وقتی «گاردین» آگهی داد که زنان مبتلا با آن‌ها تماس بگیرند فقط در یک روز ۶۰۰ زن تماس گرفته و از ناکارآمدی، بی‌توجهی، بی‌سوادی و نبود درک و دانش درباره این بیماری از سوی پزشکان و جامعه شکایت کردند. بسیاری از زنان کم‌کم به‌ناچار شغل خود را رها می‌کنند چون تحمل کار و فعالیت با این همه درد ناممکن می‌شود. گزارش می‌گوید فقط در آمریکا و بریتانیا سالانه روی هم ۸۶ میلیارد دلار ضرر مالی به دلیل ترک کار از سوی زنانی که با این بیماری مواجه‌اند به اقتصاد وارد می‌شود. روابط عاطفی بسیاری از زنان که هیج‌وقت بیماری آن‌ها تشخیص داده نمی‌شود، معمولا به‌دلیل امتناع زنان از سکس به دلیل درد زیادی که ناچارند تحمل کنند، کاملا مختل می‌شود. بسیاری از پزشکان عمومی هرگز اهمیتی به ناله‌ی زنان از این دردها نداده و آن‌ها را نزد پزشک متخصص زنان نمی‌فرستند. حتا آن‌هایی هم که پیش متخصص زنان فرستاده می‌شوند، در اکثر موارد پزشک زنان تخصص و دانش و تجربه کافی برای تشخیص و درمان و انجام جراحی لازم برای کاهش دردهای بیماری را ندارند. شرکت‌های بیمه پول جراحی لازم برای درمان بیماری را یا پرداخت نمی‌کنند یا نصفه‌ونیمه هزینه را قبول می‌کنند و اصلا توجیه نیستند که این یک جراحی ضروری برای یک بیماری بسیار جدی است. بودجه تحقیقات برای بیماری‌ای که دست‌کم ۱۷۶ میلیون زن به آن مبتلایند در آمریکا تنها ۱ دلار به ازای هر زن در سال است.

در بریتانیا فقط ۷ میلیون دلار بودجه سالانه برای تحقیق درباره‌ی این بیماری که هنوز بسیاری از ابعادش ناشناخته است، تخصیص داده می‌شود. گزارش می‌گوید در بیشتر کشورهای خاورمیانه اصلا متخصص و ابزار و امکانات لازم تشخیص بیماری وجود ندارد و هرگز دردهای زنان این کشورها درست بررسی نمی‌شود. دردهای شما در اکثر موارد بسیار واقعی و جدی است، «توهم» نیست. جایی باید پزشکان این بازی را تمام کنن، و وقتی از درک چیزی عاجزند و سوادش را ندارند، توپ را در زمین بیمار نیاندازند.

http://www.theguardian.com/society/2015/sep/28/endometriosis-hidden-suffering-millions-women

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.