اغلب زنان جانباز دارای نقایص جدی جسمی را دختران ۲۵ تا ۳۵ سال کشور تشکیل میدهند
در حال حاضر ۴ هزار زن جانباز در کشور وجود دارد که ۴۰ درصد آنها را جانبازانی با بیش از ۲۵ درصد، ۱۸ درصد بین ۳۵ تا ۵۰ درصد و ۸ درصد را زنانی با بیش از ۵۰ درصد جانبازی تشکیل میدهند.
به گزارش خبرنگار «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران غالب جانبازان زن دارای نقایص جسمی جدی یا نابینایی نیز دختران بین ۲۵ تا ۳۵ سال هستند.
تحقیقات به عمل نشان میدهد که عامل مجروحیت زنان جانباز غالبا حمله دشمن به شهرهای کشورمان در طول جنگ تحمیلی و طی بمباران و موشک بارانهاست و در این میان تعدادی نیز در درگیری نظامی با دشمن در دفاع از شهرهای مرزی مجروح و جانباز شدهاند.
طبق همین آمار، اغلب زنان جانباز کشور، ساکنین استانهای مرزی هستند؛ به گونهای که ۸۰۷ نفر ــ یک پنجم کل جانبازان مونث کشور ــ در استان خوزستان زندگی میکنند و این در حالیست که این استانها،غالبا از تسهیلات آموزشی، درمانی کمتری نسبت به استانهای غیرمرزی برخوردارند.
نتایج این تحقیقات روشن میکند که این تعداد جانباز زن که به نوعی پشتوانه مالی و بعضا عاطفی خود را در جنگ تحمیلی از دست دادهاند، باید بجد مورد توجه قرار گیرند.
برخی گزارشها حاکیست شماری از زنان جانبازی که از این جهت در مضیقه مالی قرار گرفتهاند، خودروهایی که از طرف بنیاد شهید و امور ایثارگران به قیمت دولتی به آنها واگذار شده است را به قیمت آزاد فروختهاند.