زنان در کسب و کار مستقل موفق‌ترند

نگاه از بالا به پایین و مردسالارانه در محیط‌های اقتصادی، مهم‌ترین مانع پیشرفت زنان در عرصهء کاری‌شان است.»

فاطمه فیروزی، مدیر تحقیق و توسعهء یکی از سازمان‌های پتروشیمی سال‌هاست در این عرصه فعالیت می‌کند، اما همچنان بر وجود نگاه‌های مردسالارانه در عرصهء صنعت تاکید می‌کند.

وی می‌گوید: «بیش‌ترین چالش را با مردان هم ردیف خودم داشتم. نگاه آن‌ها باعث شده بود که من در جایگاه واقعی خود نباشم، اما توانستم با اثبات توانمندی‌هایم تا حدی پیشرفت کنم با این وجود سمت مدیرعاملی همچنان در اختیار مردان قرار گرفت.»

او عقیده دارد کار در محیط‌های اقتصادی برای مردان راحت‌تر است: «در سازمانی که مشغول به کار بودم، حسادت همکاران و دیدن توانمندی‌های یک زن بسیار سخت بود، برای همین تصمیم گرفتم که کسب و کاری خارج از سازمان راه‌اندازی کنم.»

فاطمه فیروزی معتقد است، زنان در راه‌اندازی کسب و کار مستقل موفق‌تر هستند اما روند ایجاد اعتماد طی راه‌اندازی این کسب و کار برای زنان چند برابر مردان است: «زنان معمولا ارتباطات کم‌تری دارند و در شروع یک کار اقتصادی باید تلاش کنند تا اعتماد دیگران به ویژه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری را جلب کنند.» فیروزی با استفاده از سابقهء فعالیت ۲۵ ساله در صنایع پتروشیمی توانست سال گذشته شرکتی تاسیس کند و برای اولین بار در کشور محلول پاک‌کنندهء انژکتور و کاربراتور خودرو را تولید کند.

او تمام همکارانش را از میان زنان انتخاب کرده است و علاوه بر تولید، بسته‌بندی این محصول شیمیایی را نیز انجام می‌دهد. او به خاطر تاسیس این واحد صنعتی در سال گذشته به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شد.

او می‌گوید: «محلول پاک‌کننده‌‌های انژکتور و کاربراتور را که تولید کرده‌ایم، توسط یک پمپ، انژکتورها را شست‌وشو می‌دهد. هم این مایع و هم پمپ آن ثبت اختراع شده است و در حال حاضر قصد داریم این محصول را به ثبت اختراع بین‌الملل هم برسانیم.»

به گفتهء فیروزی این محصول شیمیایی تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد: «بر اساس آزمایش‌هایی که سازمان محیط‌زیست انجام داده، اگزوز پاک شدهء یک خودرو با این محصول، بیش از ۸۵ درصد آلودگی‌ها را کاهش می‌دهد.»

در حال حاضر متوسط دو تا سه تن از این محلول تولید و به بازار عرضه شده است، اما فیروزی امیدوار است که با گسترش این صنعت، خودروهای زیادی بتوانند از این محلول پاک‌کننده استفاده کنند.

او اعتقاد دارد که آیندهء شغلی زنان در صنایع پتروشیمی روشن است:‌«درصد دانشجویان دختر در رشتهء شیمی و مهندسی شیمی بیش‌تر از پسران است و با توجه به رازدار بودن این زنان در سازمان‌های اقتصادی گرایش برای_ به کارگیری نیروهای زن در این عرصه‌ها بسیار است به شرطی که نگاه‌ها از بالا به پایین نباشد و موانع ساختگی سرراه پیشرفت کاری و اقتصادی زنان کمرنگ‌تر شود.»

او معتقد است، در حال حاضر زنان متخصص در رشتهء شیمی و مهندسی شیمی در حد کارمندان ساده نگه داشته شده‌اند.

او می‌گوید:‌«هنوز زنان ما به خودباوری لازم نرسیده‌اند و هنوز آن انقلاب درونی در آن‌ها رخ نداده است. شاید برگزاری سمینارهای تخصصی، معرفی زنان کارآفرین و برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت رسیدن به خودباوری گامی موثر برای کسب و کار زنان است.»

فاطمه فیروزی فوق‌لیسانس شیمی و _۵۲ ساله طی سال‌های فعالیت خود در عرصهء صنعت عنوان‌های بسیاری را کسب کرده است. کارگر نمونه، مسوول فنی نمونهء استانی و کشوری و مسوول فنی استاندارد در کشور از عنوان‌های اوست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.