رییس انجمن ایدز ایران خبر داد:افتتاح مرکز کاهش آسیب زنان
رییس انجمن ایدز ایران اعلام کرد: اولین مرکز کاهش آسیب زنان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن ایدز ایران به زودی راه اندازی میشود.
دکتر محمدرضا شاعری در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این که در حال حاضر دو مرکز کاهش آسیب زنان زیر نظر سازمان بهزیستی در حال فعالیت هستند، افزود: برپایی این مرکز جدید با همکاری دانشگاه علوم پزشکی رویکردی کاملا علمی و به طور قطع موثرتری نسبت به سایر مراکز این چنینی دارد.
وی گفت: بر این اساس اقداماتی که در این مرکز انجام خواهد شد، منحصر به فرد بوده و تجربه جدیدی در کشور به حساب میآید.
رییس انجمن ایدز ایران با بیان این که در جهان دستورالعملهای استانداردی برای کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در پیشگیری از اعتیاد، درمان و بازتوانی در معتادان وجود دارد، اظهار کرد: برای تدوین دستورالعملهای این مرکز، دستورالعملهای جهانی با استفاده از تجربه چند ساله انجمن ایدز ایران بومی شده است.
شاعری با تاکید بر این که در مرکز کاهش آسیب زنان به طور خاص به کیفیت – و نه کمیت – خدمات ارائه شده توجه میشود، اظهار داشت: به طور کلی تمام کاهش آسیب زنان با هدف پیشگیری از شیوع ایدز در جامعه انجام میگیرد.
وی در مورد اعتبارات اختصاص یافته به این طرح به ایسنا گفت: بخشی از هزینههای راهاندازی مرکز آسیب زنان را دانشگاه علوم پزشکی تهران تامین کرده و مابقی هزینهها را انجمن با روشهای معمول تامین میکند.
شاعری افزود: برای راه اندازی این مرکز بدون در نظر گرفتن هزینه مکان، تاکنون ۵ میلیون تومان هزینه شده است. همچنین برآورد می شود، این مرکز ماهانه ۵ میلیون تومان هزینه به خود اختصاص دهد.
به گفته رییس انجمن ایدز ایران، مراحل اولیه راه اندازی مرکز کاهش آسیب زنان، از یک سال پیش و با برآورد نیازهای زنان آسیب پذیر و یا آسیب دیده صورت گرفته است.
شاعری با بیان این که پیش بینی میشود تعداد زیادی از زنان از فعالیتهای این مرکز استقبال کنند، گفت: به طور اساسی در دنیا برای درمان ایدز و اعتیاد، تفکیک جنسیتی صورت نمیگیرد، اما با توجه به تجربه کشور در این زمینه و با انجام اقدامات مدبرانه، درمان زنان آسیب دیده به این روش میتواند نتایج مطلوبی را به دنبال داشته باشد.
وی همچنین آسیبهای اجتماعی مربوط به زنان را تنها ایدز و اعتیاد عنوان نکرده و ابراز عقیده کرد: بسیاری از آسیبهای مرتبط با این مسائل و یا مشکلات دیگر نیز پیش روی زنان و دختران وجود دارد و در این مرکز سعی میشود تا به تمام این چالشها توجه شود.
رییس انجمن ایدز با تاکید بر این که این مرکز منحصر به فرد بوده و تجربیات جدیدی به دنبال خواهد آورد، اظهار کرد: جهت تفکیک جنسی مراکز درمانی و کاهش آسیبهای اجتماعی، دست کم به تعداد نیمی از مرکز درمانی مردان و زنان نیازمندیم.