معرفی انتشارات زنان جهان
شهرزاد نیوز: از میان انبوه انتشارات زنان در جهان، بخشی که به گنجینه جنبش جهانی زنان، نقدها، تفسیرها، تحقیقها و راهکارهای زنان کشورهای مختلف اختصاص دارد و از لحاظ علمی مورد تائید موسسات و نهادهای علمی- فرهنگی است، معرفی میشود. این مهم، با همکاری تیم حرفهای مرکز اطلاعاتی و آرشیو جنبش زنان – پارتنر پروژه شهرزاد نیوز- جمعآوری، خلاصه و به تخصصیترین شکل انجام و ارائه خواهد شد.
فرهنگ جامع: مشارکت سیاسی
فضاهای جنسیتی شده در سیاستهای حزبی در آفریقای جنوبی: پیشرفت و پسرفت از هنگام کنفرانس پکن، ۲۰۰۶
این مقاله بررسی میکند که مبارزه زنان برای فضاهای سیاسی چه چیزی به روند دمکراتیزه شدن و بازسازی احزاب سیاسی جنوب آفریقا افزوده است. کشورهای جنوب آفریقا به گروههایی تقسیم شدهاند که از لحاظ مضمونی که تاریخ عرضه میکند و موانعی که زنان و سایر عوامل در روند ساختن انستیتوهای سیاسی و بحث درباره قدرت سیاسی باید بر آنها فائق آیند، تشابهات تاریخی معینی دارند. همراه با خلاصهای به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی.
ایزدبانوان و زنانگی یزدانی: تاریخ مذهب غرب
رزماری رادفورد روتر، ۲۰۰۵
این کتاب، نگاهی به ایزدبانوان و تصویر زنان مقدس در فرهنگ غرب – از دوران پیش از تاریخ تا جنبشهای ایزدی معاصر – میاندازد. همچنین جهت جدیدی را جهت یافتن یک دیدگاه واقعاً برابریطلبانه درباره خدا و روابط انسانی از طریق معنویت فمینیستی – بومشناسی ترسیم میکند.
رزماری رادفورد روتر کاوش خود درباره زنانگی یزدانی را با تحلیل باستانشناسی پیش از تاریخ آغاز میکند و این ایده رایج را به چالش میطلبد که تا پیش از سرنگونی توسط یکتاپرستی مردسالارانه، بسیاری از جوامع باستانی ساختاری مادرسالارانه داشته و یک ایزد زنانه بر آنها حکومت میکرده و در هماهنگی با طبیعت به سر میبردند. از نظر روتر، شواهد تاریخی چنین القا میکنند که واقعیت درباره این جوامع پیچیدهتر بوده است. او به بررسی اسطورههای کلیدی و مناسک برخی از فرهنگهای سومری، بابلی، مصری و آناتولی میپردازد؛ روابط بین جنسیتها، یزدانیت، و طبیعت را در مذهب یهودی بررسی میکند؛ و درباره ایجاد و توسعهی مریم باکرهشناسی و عرفان زنانه در کاتولیکیسم قرون وسطا و استمرار عرفان فرزانگی در پروتستانیسم بحث میکند. او همچنین تحلیلی تحریککننده از تلاقی سمبلهای زنانه آزتک و مسیحیت در مکزیک و جنبشهای نوکافرانه در ایالات متحده امروزین ارائه میکند.
هلن سیوکس، طرفدار زندگی، یعنی…
ژاک دریدا، ۲۰۰۶
این کتاب بازگردآوری انتقادی ادبی دوستیاش با هلن سیوکس است که تا آخر عمرش ادامه داشت. چهره اصلی که در این جا به خوانش دریدا آگاهی میرساند “جانبگیری” است. در حالی که هلن سیوکس طی عمرش و در آثارش جانب زندگی را گرفت، “طرفدار زندگی” بود، دیدا احساس همیشگی به سوی مرگ را اعتراف میکند. این کتاب این “استدلال” پایان ناپذیر بین دریدا و سیوکس است و همچنین آن چه را که مرگ در اعماق خود زندگی، پیش از پایان، ذخیره کرده است. این کتاب علاوه بر آن که زندگینامه است، یک رویارویی نظری نیز میباشد – برای مثال درباره معنای “توانایی” و “قدرت تام”، و یک تجزیه و تحلیل فلسفی و زبانشناسی از سردابههای درون آثار ادبی گسترده هلن سیوکس. سرانجام، کتاب ادای احترام دریدا است به اندیشه زنی که یکی از بزرگترین شاعران، نویسندگان و متفکران بزرگ فرانسوی زمان خود میداند.