زنان مبتلا به ایدز در ایران شناسایی نمی شوند

کانون زنان ایرانی: تمرکز بیماریابی در سیستم بهداشتی کشور بر اساس شناسایی جنس مرد طراحی شده است.

به گفته ی حمیدرضا شاعری، مدیر انجمن ایدز ایران (ایراس) یکی از بزرگ ترین ایرادات به سیستم بهداشتی کشور شناسایی بیماران در میان جنس مردان است. به ویژه در مورد بیماری ایدز زنان نادیده گرفته شده اند.

شاعری در ادامه گفت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و درمان کشور، حدود ۱۲هزار بیمار مبتلا به ایدز شناسایی شده اند که حدود ۶۰۰ زن مبتلا به این ویروس در این آمارها جای دارند. این در حالی است که در سایر کشورها تعداد مردان و زنان شناسایی شده برابر است.

به عقیده شاعری ثبت بیماران مبتلا به ایدز عمدتاً در محیط های مردانه مثل زندان ها، مراکز بازپروریو در میان معتادان خیابانی انجام می شود و هیچ مکانیسمی برای شناسایی زنان در نظر گرفته نشده است.

مدیر ایراس یکی از بزرگترین چالش های پیش رو در مورد بیماری ایدز در ایران را توجه نکردن به زنان در معرض خطر ابتلا دانست و گفت: زنان خیابانی، زنانی که شوهران معتاد دارند و نیز دختران جوان در معرض ابتلا به این بیماری هستند، بدون اینکه برنامه ای برای آگاه ساختن آنان در کشور وجود داشته باشد.

شاعری شیوع ایدز در ایران را به مرحله ی آرامش پیش از طوفان تشبیه کرد و گفت: در طول یک سال اخیر آمار مبتلایان به ایدز چند برابر شده است و اگر صدا و سیما و به طور کلی رسانه ها برای آگاه سازی افراد اقدامی نکنند، وقوع این طوفان نزدیک تر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.