به روایت دوربین اکبر ناظمی؛ نمایشگاه عکسهای زنان در انقلاب گشایش یافت
ایسنا: نمایشگاه عکس اکبر ناظمی در نگارخانه حوزه هنری با موضوع زنان در انقلاب اسلامی گشایش یافت.
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نمایشگاه ۸۵ تابلوی عکاسی متعلق به روزهای انقلاب عرضه شدهاند که زنان در روزهای انقلاب مورد تمرکز این عکسها هستند.
ناظمی که این مجموعه عکسهای تاکنون منتشر نشده است،میگوید: در روزهای انقلاب دوربینها آنالوگ بودند و ۳۶ تا عکس میگرفتند و عکاسان همیشه نگران تمام شدن فیلمهای دوربین بودند و ترس دیگر آنان از ظهور عکسها بود و این که تصاویر را از دست ندهد.
این هنرمند عکاس با بیان اینکه در روزهای انقلاب بیش از چهار هزار عکس گرفته است، ادامه داد: بیش از ۳۰ ساعت فیلمبرداری کردم و حضور گسترده زنان در انقلاب برایم حالا که بعد از گذشت ۳۰ سال به این عکسها نگاه میکنم، چشمگیر است.
به گفتهی او؛ همبستگی مردم از هر قشر و طبقهای با لباسهای مختلف و زنان بیحجاب و باحجاب و افکار مختلف سیاسی در خیابانها چشمگیر بود. آن زمان همه مردم از ادیان مختلف، ارامنه، کلیمیان، زرتشتیان و … در این اتفاق بزرگ با محوریت امام خمینی (ره) جمع شده بودند.
ناظمی که پس از انقلاب در کانادا زندگی میکند درباره عکسهایش این نمایشگاه توضیح داد: ۱۲۰ عکس را برای این نمایشگاه آماده کردم، اما به دلیل محدودیت مکان گالری امکان به نمایش گذاشتن همه آثار فراهم نشد.
به گفتهی این هنرمند؛ کتاب مجموعه عکسهای این نمایشگاه فردا ـ ۱۱ بهمن ماه ـ در حوزه هنری رونمایی میشود.
او درباره عکاسی امروز ایران نیز مطرح کرد: سال گذشته که از طرف انجمن صنفی مطبوعات ایران از من به خاطر تهیه این عکسها تقدیر شد. در مراسم شاهد حضور فوق العاده زنان عکاس بودم و دیدم که از ۲۰ عکاس حاضر ۱۸ نفر زن بودند و حالا شاهد آن هستم که عکس خبری در ایران و خبرنگاری رشد بسیار گستردهای کرده است.
ناظمی درباره شیوه عکاسی خودش توضیح داد:هیچ وقت به خاطر یک مقصود خاص عکاسی نکردهام و دلیلم داشتن صداقت در عکاسی بود.
او متذکر شد: داشتن دوربین عکاسی در ایران مثل داشتن یک اسلحه است که شاید حتی اگر یک اسلحه در دست داشته باشی و در خیابان حرکت کنی راحتتر از آن است که یک دوربین عکاسی را حمل بکنی و این به دلیل نگرش بد مسئولین است.
این هنرمند عکاس ادامه داد: در حال حاضر به وسیله ماهواره از کوچکترین جزئیات داخل ایران عکاسی میشود و لزومی ندارد که ما بگوییم عکاسی ممنوع، چون اگر اجازه دهیم این عکسها گرفته شود تحلیلگران میتوانند از آن به عنوان سند تاریخی استفاده کنند و عکس یک وسیله سرکوب نیست.
رسول اولیازاده رییس خانه عکاسان نیز که در افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشت، گفت: سال ۸۴ نمایشگاهی از آثار اکبر ناظمی در خانه عکاسان برگزار شد که با استقبال بسیار خوبی روبرو شد و امسال برای دومینبار به پیشنهاد ما و همکاری آقای اکبر ناظمی نمایشگاه عکسهای منتشر نشده او تحت عنوان زن در انقلاب عرضه شد.
اولیازاده به خبرنگار ایسنا گفت: اگر عکاسان دیگری عکسهای منتشر نشدهای دارند میتوانند آنها را در اختیار خانه عکاسان قرار دهند تا به صورت کتاب در اختیار علاقمندان قرار بگیرد.
در کنار تابلوهای عکس اکبر ناظمی میتوان جملاتی را شبیه «زنان در هر کوشش با هر تفکری پا به میدان گذاشتند»، «حکومت نظامی. چشم مراقب است دل نگران. دست اما مصمم»، «زن و مرد در کنار هم یک هدف را دنبال کردند»، «زنان همگام با مردان گام برمیداشتند تا حضور پررنگ خود را در به ثمر رساندن انقلاب ثابت کنند»، به چشم میخورد.
گفتنی است: این نمایشگاه تا ۲۱ بهمنماه همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۸ در نگارخانه عالی حوزه هنری به آدرس خیابان حافظ، تقاطع سمیه، ساختمان مرکزی، طبقه همکف برپا است.