اسکان موقت زنان معتاد و پرخطر پس از ترک مواد مخدر در بهزیستی
خبرگزاری بین المللی زنان (وفا) : مشاور رییس سازمان بهزیستی در امور زنان و خانواده گفت: زنان معتاد و پرخطر بعد از ترک مواد مخدر،در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی اسکان موقت داده می شوند.
’نرجس بختیار خلج’ افزود: البته تا امروز مرکز جامع و کاملی برای اسکان دائم زنان معتاد بهبود یافته که از خانواده طرد شده اند در کشور احداث نشده است.
وی ادامه داد: در بیشتر مواقع، هنگامی که یک زن گرفتار پدیده خانمان سوز اعتیاد می شود دیگر جایی در خانواده نخواهد داشت.
بختیارخلج گفت : از سوی دیگر ، جامعه هم نگاه و دیدگاه مطلوبی را در مورد این افراد ندارد و در نتیجه آنان با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.
این مسوول در سازمان بهزیستی با بیان اینکه این افراد پس از ترک مواد مخدر در جامعه هم رها نمی شوند،گفت:بیشتر زنان معتاد بی خانمان هستند و پس از ترک هم امکان بازگشت به درون خانواده را ندارند.
مشاور رییس سازمان بهزیستی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه این قشر از جامعه بعد از ترخیص از کمپ های ترک اعتیاد بدون سرپناه و اشتغال هستند، گفـت: آنها بعد از جداشدن از کمپ های ترک اعتیاد نمی توانند شب را در پارک ها سپری کنند و به همین دلیل دوباره به سمت مواد مخدر گرایش پیدا می کنند.
بختیارخلج،بی پولی را از عوامل دیگر برگشت مجدد این زنان به مصرف مواد مخدر عنوان کرد و گفت: باید تدبیر اساسی برای اشتغال و سرپناه زنان در گروه های پرخطر و معتاد بعد از بیرون آمدن از کمپ های ترک اعتیاد اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: مدت دوام این افراد برای ترک در صورت نداشتن خانه و اشتغال بسیار کوتاه است و در بعضی موارد آنها بلافاصله به مصرف مجدد مواد مخدر روی می آورند.
مشاور رییس سازمان بهزیستی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی به تنهایی موظف به ساماندهی وضعیت این زنان نیست، گفت: سازمان فنی و حرفه ای و مراجع قضایی در مورد کاهش آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد نیز باید در این مسایل ورود کنند.
وی گفت: ما باید بپذیریم که اعتیاد هم یک آسیب اجتماعی است و تنها مختص به مردان نیست و متاسفانه در شرایط کنونی زنان هم با این پدیده خطرناک دست و پنجه نرم می کنند.
