شیوع شپش در مدارس دخترانه شهری ۳۱/۰ درصد کاهش یافته است

معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش گفت: با وجود افزایش شیوع شپش در مدارس روستایی, بر اساس آمارهای موجود شیوع شپش در مدارس دخترانه شهری ۳۱/۰ درصد کاهش یافته است.

ملوک متقیان, معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش, در گفت و گو با خبرنگار ایلنا, گفت: به دلیل کنترل‌‏های صورت گرفته توسط نیروهای شرکتی و افزایش تعداد این نیروها، میزان شیوع شپش در مدارس نسبت به سال گذشته در بعضی نقاط کاهش یافته است.

وی با اشاره به آمار سال تحصیلی ۸۵ – ۸۴ افزود: در سال گذشته، ۴ میلیون و ۵۳۹ دانش‌‏آموز دختر در مدارس شهری و روستایی معاینه شدند که ۷۶/۳ درصد آنان آلوده به شپش بودند.

متقیان خاطرنشان کرد: از ۲ میلیون و ۵۲۲ دانش‌‏آموز پسر شهری و روستایی که تحت معاینه قرار گرفتند، ۶۷/۰ درصد مبتلا به شپش بودند.

به گفته معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش, به طور کلی ۸۹/۵ درصد دانش‌‏آموزان دختر و پسر روستایی و ۳۸/۱ درصد دانش‌‏آموزان دختر و پسر شهری در سه مقطع تحصیلی شپش داشتند.

وی با اشاره به اینکه میزان شیوع شپش در مدارس روستایی و دخترانه بیشتر است, یادآور شد: بررسی شیوع شپش در مدارس پسرانه به طور کامل میسر نیست؛ زیرا با کمبود نیرو و مربی بهداشت در دبیرستان‌‏های پسرانه مواجه هستیم.

متقیان گفت: دستورالعمل پیشگیری از شیوع شپش با همکاری وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ شده است و وزارت بهداشت در کنار آموزش‌‏های آموزش و پرورش، کار توزیع دارو را بر عهده دارد.

وی به خانواده‌‏ها هشدار داد؛ در استفاده از آرایشگاه‌‏ها, استخرها و اماکن عمومی دقت لازم را داشته باشد و دانش‌‏آموزان دختر نیز به هیچ وجه مقنعه‌‏های خود را با هم عوض نکنند.

وی افزود: آموزش و پرورش ۱۳۰ پایگاه در سراسر کشور ایجاد کرده است که هر پایگاه جمعیت اطراف خود را از نظر معاینات سلامت غربال‌‏گری پوست و مو, قد و وزن و … تحت پوشش قرار می‌‏دهند.

وی با تاکید بر اینکه, رعایت بهداشت فردی مهم‌‏ترین کامل پیشگیری از ابتلا به شپش است, گفت: آموزش خانواده‌‏ها امری بسیار ضروری است و در مقابل آموزش‌‏های آموزش و پرورش اگر شامپو و وسایل بهداشتی دیگر از سوی وزارت بهداشت توزیع نشود، به نتیجه مطلوب نمی‌‏رسیم.

معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش تصریح کرد: طرح ضربتی مبارزه با شپش، سه بار در سال در مدارس اجرا می‌‏شود تا به نحوی از شیوع شپش جلوگیری شود.

وی یادآور شد: در ابتدای سال تحصیلی، آذرماه و ایام بعد از تعطیلات، طرح ضربتی مبارزه با شپش در مدارس اجرا می‌‏شود و اوج رشد شپش در مدارس در آذرماه اتفاق می‌‏افتد.

متقیان گفت: رعایت بهداشت فردی تعویض لباس‌‏ها, شستشوی موی سر, کوتاه‌‏نگهداشتن مو, آفتاب گیر بودن و رعایت بهداشت در منازل از مهم‌‏ترین موارد پیشگیری از ابتلا به شپش است.

وی افزود: براساس آیین‌‏نامه، رسیدگی به موارد بهداشتی مدارس شهری بر عهده آموزش و پرورش و رسیدگی به مدارس روستایی بر عهده وزارت بهداشت است.

معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در صورتی که دانش‌‏آموزی مبتلا به شپش باشد، شامپوهای شست و شو از سوی مربی بهداشت در اختیار او قرار می‌‏گیرد و یا فرد به مراکز بهداشتی ارجاع می‌‏شود.

متقیان با اشاره به اینکه دانش‌‏آموزان نباید از نظر روحی و روانی آسیب ببینند, گفت: مسئله شپش یک بحث اجتماعی است که خانواده‌‏ها در کنترل آن نقش موثری دارند و یک نفر آلوده ممکن است کل کلاس را آلوده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.