مریم بهروزی: طرح اصلاح سهمالارث زنان از ارث شوهر را به مجلس دادهایم
«مریم بهروزی» در پنجمین هماندیشی زنان اصولگرا گفت: کشور، برای حضور زنان در عرصههای تصمیم سازی و تصمیمگیری نیازمند دکترین جدید است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دبیر کل جامعه زینب(س) در این نشست که با موضوع «انتخابات مجلس هشتم و چگونگی حضور زنان در آن» برگزار شد، خاطرنشان کرد: زنان، استعدادهای فراوانی دارند و این امر در طول تاریخ به ویژه در سالهای بعد از انقلاب اسلامی به اثبات رسیده است؛ از این رو برای برخورداری جوامع از فعالیت زنان باید میدان فعالیت و کار و تلاش برای آنها فراهم باشد که در این صورت نه تنها زنان بلکه کل جامعه بهرهمند و نسل آینده نیز در همین راستا ساخته میشود.
وی افزود: به کارنگرفتن هوش، استعداد و تواناییهای زنان در جهت بهبودبخشی به وضع جامعه باعث هدر رفتن استعدادهایشان میشود. اگر استعداد زنان در مسیر صحیحی به کار گرفته نشود، خطرات هرزرفتن نیروی آنان، دامن جامعه را خواهد گرفت که خطر قرارگرفتن زنان در مسیر باطل به مراتب از راه باطل رفتن مردان بیشتر است.
بهروزی تصریح کرد: یکی از راههای جلوگیری از هدررفتن نیروی زنان و به بیراهه و به باطل کشانده شدن آنان، به ویژه دختران جوان کشورمان این است که میدان سالم و وسیعی برایشان باز شود و مسوولیتهای شایستهای که حق آنهاست و میتوانند به خوبی از عهدهی آن برآیند، با طیب خاطر به آنان سپرده شود و این باور در جامعه پدید آید که برابری زن و مرد در سایه عدالت اجتماعی بهترین فرهنگ برای ساختن جامعه است.
دبیر کل جامعه زینب در ادامه ضمن اینکه برخورد دکوری با زنان را بسیار زشت و ناپسند دانست، گفت: این که بگوییم در هر جایی یک خانم هم حضور داشته باشد درست نیست، دولتمردان باید حضور زنان را جدی بگیرند.
وی افزود: دولتمردان باید بدانند اگر قرار است از توانمندیها و مهارتهای زنان استفادهی بهینه شود و بستر جامعه فرهنگی و مذهبی باشد، به نظم و روش نوین فکری نیازمندیم.
بهروزی با بیان این مطلب که در راستای تحقق این امر باید فهم صحیح از آیات قرآن و دیدگاه های اسلام در مورد زنان گسترش یاید اظهار کرد: برای ایجاد فضای فکری سالم در جامعه تدبیری لازم است که زندگی زن و مرد درمسیر اصلی خودش قرار بگیرد و تنها پیروی از عدالت معیار سنجش افراد باشد که در این راستا برای رفع موانع حقوقی و اخلاقی اقدامات جدی لازم است.
دبیر کل جامعه زینب با تاکید بر اینکه در مجلس هشتم به تخصصهای مختلف زنان نیازمندیم تصریح کرد: چه زنانی که در صحنه اجرا، فعال بودهاند و چه شخصیتها و چهرههای سیاسی و حقوقی که در زمینههای نظری، فلسفی و ققهی توانمند و سرآمد هستند، میتوانند در مجلس کارآیی داشته باشند.
وی تصریح کرد: با افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس و قراردادن حداقلی از درصد و تعیین کف مورد نیاز باید به این امر توجه ویژهای شود.
مریم بهروزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که کشور برای حضور زنان در عرصههای تصمیم سازی و تصمیمگیری نیازمند دکترین جدید است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران و رهبریهای حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری افق جدید و سفرهی تنعم زنها را برای دستیابی به حقوق عادلانهی اسلامی باز کرد. رهبر کبیر انقلاب و ولی امر مسلمین جهان، آیتالله خامنهای، مترقیترین نظرات را دربارهی زن ارایه دادند و به شخصیت زنان عمق بخشیدند.
وی افزود: زنان در سالهای پس از انقلاب اسلامی رشد و تعالی چشمگیری داشتند؛ به گونهای که ورودی به دانشگاه از ۵۰ درصد به ۶۴ درصد رسیده است، ولی با این وجود، فضای سالم، مناسب و مورد انتظار به صورت سازمانیافته و نهادینه به وجود نیامده است.
این فعال سیاسی همچنین تلقی فرهنگ سنتی و روابط اجتماعی را در این راستا مورد توجه خواند و گفت: روابط اجتماعی به عنوان یک پدیده بر اثر عواملی در یک زمان شکل میگیرد؛ اما این روابط همواره قابل تغییر است و تغییر آن با شعار و توصیه ممکن نیست.
دبیر کل جامعه زینب(س) خاطرنشان کرد: علت اصلی حضور زنان و ماهیت تاثیرگذاری آنان، در شکلگیری نظام اسلامی ایران با پیروی از ولایت فقیه و الگوپذیری از حضرت زهرا(س) و زینب کبری (س) به صورت شبکهی روابط اجتماعی بوده است که زنان را از نگاه به بیگانگان و گرایش به معاهدات غربی بینیاز ساخته است.
بهروزی اظهار کرد: اگر چه این شبکه قدرت وجود دارد ولی برای تحولات جدید، به نوآوری فکری، علمی و خط شکنی نیز نیاز هست. هماکنون، زنهای ایران در عرصههای سیاسی حضور دارند و نقش موثر ایفا میکنند.
وی همچنین با اشاره به برخورداری از حزب، گروه و تشکیلات ویژه زنان، گفت: از اول انقلاب نیز در تشکیلات حزبی وسیعی مانند حزب جمهوری اسلامی شاخهی خواهران وجود داشت، ولی ملموسترین عرصه ها، مجلس شورای اسلامی است که هنوز از آنچه متناسب با جمعیت زنان و نیازهای جامعهی کنونی است، فاصله دارد.
بهروزی با اشاره به کمرنگ بودن مناسبات و تعاملات سیاسی زنان تصریح کرد: حضور انگشتشمار نمایندگان زن و فقدان وزرای زن در دولت در این راستا باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا دبیر کل جامعه زینب در ادامهی این هماندیشی به توضیح درباره دو طرح حقوقی ارایهشده از سوی زنان اصولگرا به مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: در پاسخ به اصلاح سهم الارث زنان در مقام همسری که تا کنون هوایی بوده ولی باید از کل ماترک باشد، مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد که در این مجمع کسی مخالف نیست، ولی این طرح باید مراحل قانونی خود را طی کند، مراجع عظام نیز نظری در این مورد ندارند، مجلس نیز اظهار کرد که این طرح را به کمیسیون قضایی فرستاده تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرد.
بهروزی گفت: این ماده واحده را به لاله افتخاری(نمایندهی مردم تهران در مجلس) دادهایم و اگر با امضا مواجه شود به طور رسمی در مجلس مطرح میشود و انشاءالله رای میآورد.
وی همچنین از طرح برابری دیهی زن و مرد یاد کرد و گفت: توجیهات فقهی و قرآنی را در این باره آماده کرده ایم ولی هنوز طرح حقوقی که بخواهد به مجلس رود، ارایه ندادهایم.
بهروزی در ادامه با تشکر از دولت احمدینژاد گفت: وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر دادگستری اعلام کردهاند که در صورت تصویب دیهی زن و مرد را برابر حساب خواهیم کرد که این امر جای قدردانی دارد، ولی با این حال پایبند هستیم که این طرح به مجلس رود و به صورت قانونی در بیاید.
وی در ادامه با تاکید بر این که مساوی شدن دیهی زن و مرد، انقلابی برای جهان اسلام است گفت: با قانونی شدن چنین طرحهایی میتوان حرف اول را زد، حقوق زن در اسلام از مرد کمتر نیست بلکه بیشتر است.
دبیر کل جامعهی زینب در پایان به تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با زنان نخبه پرداخت و اظهار کرد: یکی از محورهای فرمایشات ایشان این بود که اسلام پیشرفت نه تنها بر عهدهی مرد بلکه بر عهدهی زن نیز گذارده شده است.