جمعآوری کمک برای زنان زندانی
آثار نقاشی جلوه جواهری به منظور یاری رساندن به زندانیهای زن در یکی از گالریهای تهران، عصر پنجشنبه برگزار شد و به خاطز استقبال فراوان قرار است ۲۰ دی ماه دوباره در گالری طراحان آزاد نقاشی های جلوه در معرض نمایش و فروش گذاشته شود.
جلوه جواهری، وبنگار و فعال حقوق زنان بیش از از یک ماه است که بهخاطر برخی از مطالبش در سایتهای اینترنتی زنان در زندان اوین به سر میبرد.
او با همکاری چند تن از دوستانش، نقاشیهایش را برای فروش گذاشت تا پول آن را برای آزادی زنانی که بهخاطر مبالغ ناچیز زندانی شدهاند، صرف کند.
جلوه جواهری در بخشی از گزارشاش دربارهء این زنان زندانی مینویسد: «ما فعالان اجتماعی هر کداممان از حداقلی از حمایت خانوادهها و دوستانمان برخورداریم و هر قدر هم که اینجا باشیم اگر بیرون بیاییم از آن حمایتها بهرهمند خواهیم شد. اما برخی از بندیانی که در چهار دیواریها اسیرند به جرم گناهی است که گاه چارهء دیگری جز ارتکاب آن نداشتند و در بیرون از این جا هیچ کسی را ندارند که از آنان حمایت کند. آنها به ندرت از قانون آگاه هستند و وقتی هم آزاد بشوند پلهای پشت سرشان را ویران شده، مییابند.»
جلوه جواهری در مدت حضور کوتاهش در زندان، پایههای تاسیس صندوق یاری به زنان زندانی را بنا کرد.
کاوه مظفری، همسر جلوه که از همان ابتدای افتتاح نمایشگاه در گالری حضور داشت، میگوید:«اولین گام جلوه در زندان، کمک به پیرزنی بود که تنها به خاطر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در زندان بود. او با کمک یکی از خیرین این پول را فراهم کرد و حالا این پیرزن از زندان آزاد شده است.»
دومین گام هم ایدهء برگزاری نمایشگاهی از نقاشیهای جلوه بود. جلوه جواهری فعالیت هنریاش را از سال ۱۳۷۵ آغاز کرده است. ۲۰ ساله بود که دغدغهء مسایل زنان در او پررنگتر شد و حتی در محتوای نقاشیهایش اثر گذاشت.
جوانه جواهری، خواهر جلوه، برخی تابلوهای نقاشی خواهرش را نشان میدهد. انسانی در فضای بیکران بیابان که همزادش را رودرروی خود دارد یا دستی که با تلاش سنگهای بیابان را شکسته و آزادی را طلب میکند.
مهلقا ملاح، معروف به مادر محیطزیست ایران، فرزانه طاهری مدیرعامل بنیاد گلشیری و فعالان حوزهء زنان و مردم عادی در این نمایشگاه حضور یافتند.
قیمت تابلوهای جلوه جواهری بین یکصدهزار تا چهارصد هزار تومان است که عواید آن به صندوق حمایت از زندان زندانی واریز می شود.
تجهیز کتابخانه برای زنان زندانی
غیر از راهاندازی صندوق یاری به زنان زندانی عادی، کتابخانهای هم برای زنان در بند اوین احداث شده است. مریم حسینخواه، فعال جنبش زنان که بیش از یک ماه است به جرم تشویش اذهان عمومی و کمک به انتشار مطالب در سایتهای مرتبط به زنان در زندان به سر میبرد، از فردای دستگیریاش تصمیم به جمعآوری کتاب و تجهیز کتابخانه برای زنان زندانی گرفت.
این کتابخانه اکنون به یاری او و اعضای کتابخانه، صدیقه دولت آبادی و جمعی از فعالان حوزه زنان در حال بازسازی است.
به تقل از روزنامه سرمایه