سوبسیدهای دولتی برای سازمان های زنان
شهرزاد نیوز: برای اولین بار اجلاس سالانهی” کمیسیون وضعیت زنان” وابسته به سازمان ملل، موضوع کمک و تأمین مالی فعالیت ها ی زنان در جهان را مورد توجه قرار داده است. از تاریخ ۲۵ فوریه تا ۸ مارس ۲۰۰۸ پنجاه و دومین اجلاس کمیسیون وضعیت زنان در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می شود و فعالین، متخصصین، محققین، سازمان های زنان، سیاستمداران و سازمان های دولتی و غیر دولتی به بررسی سیر نزولی اختصاص منابع مالی برای فعالیت های زنان می پردازند. فعالین زن که از هلند راهی نیویورک شده اند، اقدام به راه اندازی یک وبلاگ مشترک کرده تا روایات خود را از این اجلاس و مسائل پیرامونی اش با خوانندگان در میان بگذارند.
شهرزاد نیوز با ترجمه ی روزنگارهای این وبلاگ خوانندگان فارسی زبان را در جریان وقایع پنجاه و دومین اجلاس کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل قرار می دهد. بخش اول این گزارش را “ایرن دو بل”، از سازمان “هیفوس ” نوشته بود. بخش دوم به قلم “لین مک دویت پیو” از مرکز بین المللی اطلاعات و آرشیو جنبش زنان (آی-آی- آی-وی) است.
روش هلندی: مهمانی دانگی
نوشته ی لین مک دویت پیو از مرکز بین المللی اطلاعات و آرشیو جنبش زنان
برنامه ی امروز بعد از ظهر را میتوان با واژه های کلیدی “محتوی” و” تبادل” تشریح کرد که عنوان جالب “روش هلندی” را با خود داشت و اسپانسور آن سازمان “بازنمایی دائمی هلند” بود. برای حمایت و تقویت سرمایهگذاری “بیانیه ی هلند درباره اهداف توسعه ی هزاره” شماره ۳ (با عنوان بهبود برابری جنسیتی و توانمندی زنان) که برای سه سال و نیم آینده ۵۰ میلیون یورو اختصاص خواهد داد، چند سخنرانی عالی انجام شد.
“لیدیا آلپیزار”، مدیر اجرایی “آوید” (انجمن حقوق زنان در توسعه) با زبانی شیوا به تمایز بین سرمایهگذاری و تأمین منابع پرداخت. مدلهای سرمایهگذاری مورد استفاده در گذشته از آنجایی که بر اساس تأمین منابع سازمان ها نبودند، اثر مطلوبی نداشتهاند. جامعه مدنی ابعاد مختلفی دارد و انواع گوناگونی از سازمانها میتوانند تأثیرات مهم اما متفاوتی بر حقوق و برابری زنان داشته باشند. در ساز و کارهای سرمایهگذاری این تفاوت ها باید مورد توجه قرار بگیرند.
“ایرن دوبل” سخنگوی هیفوس، افزود که جامعه ی مدنی یا سازمانهای زنان با تمام تنوعات خود نیروهای پیشبرنده ی حقوق زنان و برابری جنسیتی هستند. آنها در روند تحولات اجتماعی نقش مهمی ایفا میکنند. او توضیح داد، لازم است سرمایهگذاران دریابند که این سازمانها بعد از دولتها منابع با اهمیتی میباشند. او رویکرد دولت هلند به سرمایهگذاری در زمینه ی صداهای مخالف را ستود، زیرا صداهای متعدد و تبادل نظر است که ابتکارآفرین میباشد.
هنگامی که” روبرت دیکسترهویز” رئیس هیات نمایندگی وزارت امور خارجه ی هلند، میکروفون را به دست گرفت، سکوتی بر سالن حاکم شد و همگان سراپا گوش شدند. این وزارتخانه تحت تأثیر گزارشهای نیرومند تهیه شده توسط جنبش زنان هلند (و البته لابی نیرومند)، بودجههایی را برای حمایت از سازمانهای زنان در سه سال و نیم آینده به تصویب رسانده است. اما سئوال اساسی این است: آیا سازمانها خواهند توانست از این بودجه برای توسعه ی پایدار خود استفاده کنند یا فقط آن را به پروژهها اختصاص خواهند داد؟ یا دقیقتر بگوئیم: در واقع این وزارتخانه امید بسیار دارد که سازمانهایی که برای تقاضای بودجه طرحهای خود را ارائه میکنند، دارای تکیهگاههای مناسب توسعه ی سازمانی باشند. و آیا شبکهها هم مورد حمایت قرار میگیرند؟ مسلماً! در واقع، این بودجه برای پیشبرد همکاری زنان اختصاص داده شده است. رئیس جلسه، “بیسی آدلی فایمی” از “بنیاد توسعه ی زنان آفریقایی”، جلسه را با تحسین دولت هلند به پایان رساند و نقش پیشروی آن را در این موضوع مهم، یعنی پول، ذکر کرد. او اظهار امیدواری کرد که چهار سال بعد، این بودجه برای سه سال و نیم آینده ۲۵۰ هزار یورو افزایش یابد. در هر حال میزبانان از میهمانان نخواستند که صورتحساب ناهار را بپردازند. “روش هلندی”* شاید به نمونهای از مهماننوازی صمیمانه تبدیل شود.
زیرنویس:
* “روش هلندی” اصطلاح عامیانه ی جا افتاده ای است در کشورهای غربی به معنای دانگی: در مهمانی ها یا برنامه های جمعی هر فرد خرج خود را متحمل می شود.