پرتودرمانی در جلوگیری از عود سرطان مؤثر است
به گفته محققان دانشگاه آکسفورد، در بیماران سرطانی که به روش پرتودرمانی معالجه میشوند احتمال بازگشت بیماری کمتر و احتمال بهبودی به مراتب بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، در بازبینی ۷۸ مورد آزمایشگاهی نسبت به کشف مزایای پرتودرمانی که طی آن سلولهای سرطانی باقیمانده پس از برداشتن تومور کشته میشوند مشاهده شد که خطر ۵ ساله عود بیماری در زنانی که با این روش معالجه میشوند از ۲۶ به ۷ درصد کاهش پیدا میکند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد که استفاده از روش پرتودرمانی برای بهبود کلی بیمارانی که جراحی برداشتن سینه داشتهاند و یا کسانی که سرطانشان به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش پیدا کرده، مفید است.
نتایج این مطالعات در مجله پزشکی لانست منتشر شده است.
سرطان سینه یکی از شایعترین انواع سرطان در میان زنان است.
طبق آمار منتشره از سوی آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان در شهر لیون فرانسه هر ساله بیش از یک میلیون زن در سراسر جهان به این سرطان مبتلا میشوند.
همچنین براساس این آمار اگرچه اکثریت مبتلایان را زنان بالای ۵۰ سال تشکیل میدهند، اما ابتلا به این سرطان درصد کوچکی هم در میان زنان ۳۰ سال و جوانتر مشاهده میشود.
سرطان سینه به توجه به نوع سرطان و مرحله پیشرفت بیماری به جراحی و پرتودرمانی، شیمیدرمانی و هورمون درمانی و یا حتی ترکیبی از این روشها قابل درمان است.
فاکتورهایی که میتواند شانس ابتلای یک زن را به این سرطان افزایش دهد عبارت از ابتلای مادر یا یکی از بستگان نزدیک به این بیماری، جهش ژنتیکی وراثتی، بلوغ زودرس، یائسگی دیرهنگام و یا نداشتن فرزند است.