روز والنتین، غزه و مردم لندن، عفت ماهباز
گویا نیوز
می کوشم دراین نامه گزارش دهم چگونه مردم لندن در روزهای سرد و برفی در خیابان ها. حضور یافتند و بر علیه جنگ و مرگ در حمایت مردم غزه شعار دادند. حضور اینگونه مردم را در خیابان ها، همچون گلسرخی می دیدم که با مهر مردم جهان آگاه آبیاری می شد
برای مردم غزه
امروز در روز والنتین۱ نامه ای برای شما – مردم مهربان و غم زده غزه – می نویسم که محتوایش عشق و دوستی مردم لندن به شماست، در روزهای سخت روزهای مرگ و نیستی. می کوشم دراین نامه گزارش دهم چگونه مردم لندن در روزهای سرد و برفی در خیابان ها. حضور یافتند و بر علیه جنگ و مرگ در حمایت مردم غزه شعار دادند. حضور اینگونه مردم را در خیابان ها، همچون گلسرخی می دیدم که با مهر مردم جهان آگاه آبیاری می شد.
در روز والنتین برای شما می نویسم شمایی که اکثریتی از آوارگان و پناهندگان فلسطینی هستید. برای شما می نویسم شمایی که عزادار صدها جوانی هستید که هیچگاه دیگر والنتینی نخواهند دید. برای دختران و پسران جوانی می نویسم که نشکفته گل هنوز ننشسته در بهار گل های عششقشان برای همیشه پر پر شده است. برای شما که در جنگی نابرابر ۲۳ روزه بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر کشته و هزاران نفر زخمی داده اید. برای شما می نویسم که در روزهای اول سال نو مسیحی در اوج شادی مردم دنیا صدها کودک و چوان تان به نام تروریست به خاک و خون غلتیدند. شما خون گریستند و به عزا نشستید. برای شما می نویسم که امروز کودکانتان روی سنگ و کلوخ و بر خاک ویران به مدرسه می روند و معلمین مدرسه ها را بر ویرانی بنا کرده اند با مزد عشق به آنان درس می دهند.
در چهار هفته درگیری در غزه و اسرائیل، در این سوی دنیا در لندن چهار یکشنبه مردم در خیابان ها بودند. ده ژانویه بزرگ ترین تظاهرات حمایتی مردم لندن صورت گرفت. محل تجمع ساعت ۱۲ ظهر هاید پارک لندن بود هنوز زمان کوتاهی از ۱۲ نگذشته بود که بیش از صد هزار نفر در آن جا جمع شدند. مردم از هاید پارک لندن به طرف سفارت اسرائیل حرکت نمودند. آن جه این حرکت مردمی را جالب تر می کرد حضور فراوان نیروهای جوان و رنگ و نژاد و چهره های مردم بود. رنگارنگی نژاد ها، از سیاه و سرخ و زرد و سفید همه کنار هم راه می رفتند و مهربانانه به هم لبخند می زدند و با هم شعار می دادند. در مسیر، هر لحظه بر تعداد مردم افزوده می شد در آن روز، تعداد راهپیمایان را تا دویست هزار تخمین می زدند. بعصی از جوانان لباس شان ترکیبی از پرچم فلسطلین و عده ای دیگر روی چهره شان را پرچم فلسطین نقاشی کرده بودند. برخی دیگر کفش را همچون علمی بردوش می کشیدند . سوز و سرما در آن روز در لندن بیداد می کرد و برف به آرامی به چهره ها می نشست. و این حضور مردم را دلپذیرتر می کرد.
در چهارمین هفته اعتراض مردم لندن – ۲۴ ژانویه – در برابر یکی از ساختمان های اصلی بی بی سی در لندن هزاران نفر حمع شده اند تا به خبرگزاری بی بی سی اعتراض کنند که چرا این شبکه غول آسای رسانه ای پرقدرت دنیا ، خبرهای درگیری ها اسرائیل به غزه و حمایت مردم انگلیس از مردم غزه را به درستی در رادیو و تلویزیون انعکاس نمی دهد و سرانجام این که بی بی سی چرا از پخش آگهی سازمان های خیریه برای غزه خودداری کرده است. در این تجمع تونی بن سیاستمدار بریتانیایی طرفدار صلح پارلمان، چون هفته های قبل حضور داشت او در سخنرانی اش رفتار بی بی سی را در بخش اخبار بی طرفانه ندانست و این اقدام، یعنی پخش نکردن آگهی سازمان های خیریه برای غزه را “خیانت” بی بی سی به تعهداتش دانست. ترکیب مردمی که در این روز به حمایت مردم غزه آمدند متفاوت بود اکثر سفید پوست های انگلیسی بودند از قلم دست و دوربین هایشان پیدا بود که اکثزا روزنامه نگارند. در ۲۴ ژانویه خبرنگاران و روزنامه نگاران و مردم معترض در مقابل در دفتر مرکزی بی بی سی فریاد می زدند۵
مردم می میرند
مردم می گریند
بی بی سی به مردم
دروغ می گوید
زنده باد فلسطین
فلسطین را آزاد کنید
به اشغال خود از فلسطین پایان دهید
. بی بی سی ُشرمت باد
اسرائیل شرمت باد
BBC SHAME ON YOU
Israel SHAME ON YOU
People dieing
People crying
BBC People
Say lying
عده ای کفش هایی که در دست داشتند را به سوی در ساختمان بسته بی بی سی که توسط پلیس محافظت می شد پرتاب کردند عده ای دیگر،عروسک های باندپیچی شده – در نماد کودکان زخمی – خود را تحویل زنی می دادند که او همچون کودکی آن ها را به روی پله های کلیسای مجاور ساختمان بی بی سی به زمین می نهاد. طبیعتا صحنه بسیار غمگین انگیز به نظر می رسید.
در مسیر راهپیمانی مردم در آن روز که از شلوغ ترین و مرکزی ترین خیابان های لندن بود شعارها به تناوب در حمایت از مردم فلسطین داده می شد.
رسانه بی بی سی که با استناد به منشور عملکرد خود و مسئله بی طرفی در برابر تقاضا برای پخش یک آگهی خیریه جهت کمک به مردم غزه مقاومت کرده مورد انتقاد شدید برخی مطبوعات، مردم و سیاستمداران و منجمله دولت قرار گرفت.
دولت بریتانیا از شبکه های تلویزیونی این کشور منجمله بی بی سی خواست که در تصمیم خود در مورد عدم پخش آگهی درخواست سازمان های خیریه برای کمک به مردم غزه تجدید نظر کند.
بی بی سی دلیل این اقدام خود را وجود ابهامات در مورد رساندن این کمک ها اعلام کرده و گفته با توجه به ادامه گزارش های خبری در باره نوار غزه نمی خواهد که اعتماد مردم به این رسانه را در مورد بی طرفی به خطر بیاندازد.
در پی مطرح شدن انتقاد عمومی چند سیاستمدار بریتانیایی از تصمیم بی بی سی، مایکل لیونز، یکی از مدیران بی بی سی نیز از “دخالت سیاسی در استقلال” این موسسه ابراز نگرانی کرد.
مارک تامپسون مدیرکل بی بی سی گفت با پخش این آگهی، بی بی سی با خطر کاهش اعتماد عمومی به پوشش بی طرفانه این سازمان از جنگ غزه مواجه می شود.
اما دکتر جان سنتامو، سر اسقف یورک مقام ارشد کلیسای انگلستان گفت: “مسئله بی طرفی نیست، مسئله انسانیت است. آقای سنتامو (دومین فرد از نظر درجه در کلیسای انگلستان پس از سر اسقف کانتربوری) همچنین گفته است کمیته کمک های اضطراری بریتانیا (DERC) که این آگهی فراخوان کمک را تهیه کرده به دنبال جذب منابع مالی است و نه “سلاح برای حماس”.۷
کانال چهار تلویزیون بریتانیا و شبکه “آی تی وی” که پیشتر تصمیم گرفته بودند این آگهی را پخش نکنند، در تصمیم خود تجدیدنظر کرده آگهی مربوط به کمک به مردم غزه را پخش می کنند.
در پایان نامه دوست دارم سری به سرزمینم ایران بزنم و از عشق زنان ایرانی به شما مردم فلسطین بگویم. زنانی که دهان شان را می بویند مبادا گفته باشند دوستت دارم، علیرغم همه سختی هایشان برای حمایت شما به خیابان آمدند و کتک خوردند و به خانه های شان بازگشتند.
“به دعوت جمعیت مادران صلح برای دفاع از مردم غزه جمعی از حقوقدانان ، اعضای کانون نویسندگان، برخی از اعضای جنبش زنان ایران و روزنامه نگاران در حمایت از مردم غزه مقابل سفارت فلسطین در تهران به خیابان آمدند با پلاکاردهایی که بر آن ها شعارهایی در محکومیت حمله اسرائیل به غزه نوشته شده بود با یک بلندگوی دستی شعار صلح و پایان دادن به نسل کشی در غزه را فریاد می زدند . اما تعدادی از لباس شخصی ها که مشخص بود روابط حسنه ای با پلیس دارند کمی بالاتر از معترضان جمع شده بودند و مرتب خود را به آن ها نزدیک می کردند. آن ها با شعارهای “مرگ بر آمریکا” و “خامنه ای رهبر” مانع شنیده شدن گفته های سخنرانان می شدند. ۸
نامه مهر مردم جهان را در این جا به پایان می برم و برای شما که در روز والنتین رزهای سرخ تان را ارمغان بازارهای اروپا نمودید آرزومند صلح و باغ های همیشه سبز و پر گل هستم. ۹
زیرنویس
۱ – روز والنتین Valentine day : در کشورهای اروپایی هر ساله روز ١۴ فوریه به عنوان “روز والنتین” ، روز عشق بین عاشقان گل شمع و بوسه رد و بدل میشود. در تاریخ آمده است که والنتین نام یک کشیش مسیحی در قرن سوم میلادی بود و وقتی امپراتور رم “کلادیوس دوم” اعلام کرد که ازدواج مردان جوان ممنوع است چرا که مردان عذب سربازان بهتری هستند، کشیش والنتین از این فرمان سرپیچی کرد و چندین سال مخفیانه عاشقان جوان را به عقد هم آورد و زمانی که کلادیوس از این امر آگاه شد او را زندانی و اعدام نمود و اما عاشقان جوان نام او را به خاطر سپردند. روایت دیگری که در مورد این روز می گویند این است که والنتین در زندان عاشق دختر زندانبان می شود به طوری که این دختر، هر روز تا زمان اعدام او به دیدارش به زندان میرفت. والنتین برای مردم فرانسه و انگلیس روز بسیار مهمی به شمار میآید و میلیونها کارت بین عاشقان رد و بدل میگردد. مردم آمریکا این روز را از اواخر سال ١٧٠٠میلادی جشن میگیرند.
۲- در۲۴ ژانویه یکی از سخنرانان ١۴ فوریه را به عنوان “روز والنتین”، به عنوان روز عشق و همبستگی برای مردم فلسطین اعلام می کند و از مردم دنیا می خواهد در این روز به هر وسیله ای با پیام عشق و دوستی با مردم غزه اعلام همبستگی کنند.
۳- تا جائی که سازمان ملل هم از میزان نابودی ها در غزه بهت زده است بنا به گفته ریچارد فالک، گزارشگر مخصوص حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین های فلسطینی «براساس شواهد اولیه اسرائیل به شدت کنوانسیون ژنو را در این ۲۲ روز نقض کرده است.»
۴- کمیته کمک های اضطراری بریتانیا که متشکل از چندین سازمان و گروه خیریه است، خواستار پخش آگهی درخواست کمک به مردم نوار غزه از طریق شبکه های رادیو تلویزیونی این کشور شده بود. با این که پخش درخواست کمک سازمان های خیریه از شبکه های تجاری و بی بی سی تاکنون بدون مانع انجام گرفته، اما این بار بی بی سی از پخش درخواست سازمان های خیریه خودداری کرده است. بی بی سی دلیل این اقدام خود را وجود ابهامات در مورد رساندن این کمک ها اعلام کرده و گفته با توجه به ادامه گزارش های خبری در باره نوار غزه نمی خواهد که اعتماد مردم به این رسانه را در مورد بی طرفی به خطر بیاندازد.
۵ – مقام های فلسطینی گفته اند حدود یک هزار و ۳۰۰ فلسطینی کشته و هزاران نفر زخمی شده اند. ۱۳ اسرائیلی نیز در خلال این جنگ کشته شدند.
۶ -محل اعتراض مردم و روزنامه نگاران در۲۴ ژانویه در برابر یکی از ساختمان های اصلی بی بی سی تجمعی در لندن در اعتراض به خودداری این شبکه از پخش آگهی سازمان های خیریه برای غزه برپا شده است.
BBC Broadcasting
House for rally
Portland Place, London W1A 1AA
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2009/01/090124_an_gaza_bbc.shtml
۷- اعتراض مقام ارشد کلیسای انگلستان به بیبیسی
آقای سنتامو که متولد اوگاندا و فردی صریح الهجه است در سال ۲۰۰۶ به مدت هفت روز در کلیسای سنت جان در یورک برای حل بحران خاورمیانه روزه گرفت و مراسم عبادی به جای آورد. اعتراض سر اسقف یورک کمتر از یک روز پس از آن صورت گرفت که در برابر یکی از ساختمان های اصلی بی بی سی در لندن تجمعی در اعتراض به خودداری این شبکه از پخش آگهی سازمان های خیریه برای غزه برپا شد و در طی آن تونی بن، سیاستمدار کهنه کار بریتانیایی که در این تجمع اعتراضی شرکت داشته اقدام بی بی سی را محکوم کرد.
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2009/01/090125_ba-bbc-gaza-preassure.shtml۸ – در ایران ساعت ۱۱ صبح بیست و دوم دی ماه گروهی از فعالان زن مقابل سفارت فلسطین در تهران با پلاکاردهایی که بر آن ها شعارهایی در محکومیت حمله اسرائیل به غزه نوشته شده بود تجمع کردند.
C:\Documents and Settings\Effat.EFFAT-A7EBE10A6\Desktop\GHAZE\زمانی که اعتراض به کشتار فلسطینی ها هم انحصاری حکومت می شود – کانون زنان ایرانی.htm
۹ -طبق خبر تلویزیون فارسی بی بی سی ،اسرائیل اجازه داه است که مردم فلسطین بخاطر والنتین گل هایشان را به بازارهای اروپا صادر کنند.
