جایزه “شیر نقره ای” جشنواره فیلم ونیز به شیرین نشاط رسید

رادیو فرانسه : شصت و ششمین جشنواره سینمای ونیز جایزه “شیر نقره ای” را به فیلم “زنان بدون مردان” نخستین ساخته خانم شیرین نشاط اهدا کرد.

شیرین نشاط با اظهار این مطلب که فیلم اش را برای همه ایرانیان ساخته است از حکومت تهران خواست تا “حقوق اساسی مردم ایران و دموکراسی را محترم شمارد”.

فیلم “زنان بدون مردان” صریحاً به “خاطره کسانی اهدا شده که در مبارزه برای آزادی و دموکراسی در ایران از انقلاب مشروطه تا جنبش سبز کنونی جان خود را از دست داده اند.” “زنان بدون مردان” که بر اساس رُمان معروف خانم شهرنوش پارسی پور با همین عنوان ساخته شده روایت رهایی چهار شخصیت زن ایرانی در دوره پرالتهاب نخستین سال های ١٣٣٠، به ویژه پس از سرنگونی حکومت محمد مصدق در ٢٨ مرداد ١٣٣٢ است.

پس از نمایش این فیلم، شیرین نشاط به خبرنگاران گفته بود که “تصاویر این دوره شبیه دوره کنونی است : مستبدین عوض می شوند، مبارزه برای آزادی ادامه دارد.”

شیرین نشاط هنرمند سرشناسی است که آثارش به هویت زنان مسلمان امروز اختصاص یافته است. در ١٩٩٨ فیلم ویدیویی او جایزه “شیر طلایی” چهل و هشتمین دوسالانه ونیز را از آن خود کرده بود.

آوازه جهانی شیرین نشاط به ویژه مرهون آن دسته از آثار وی است که چهره زنان پوشیده از خوشنویسی های فارسی را به نمایش می گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.