نامه مسیح علی نژاد به رییس جمهور برای آزادی الهام افروتن
جناب آقای محمود احمدینژاد
رییسجمهوری اسلامی ایران!
با سلام و احترام
اعتراف میکنم نخستین بار است که دوست دارم نام شما را به عنوان رییسجمهور خطاب کنم، چون اکنون واقفم که فقط بار سنگین اجرای قانون اساسی و سوگندی که برای اجرای کامل آن خوردهاید، کافی است تا کوه هم از زیر بار چنین مسؤولیتی شانه خالی کند، توش و توان و تحمل برایتان آرزومندم.
جناب آقای رییسجمهور!
چه اهمیتی دارد که مانند بسیاری از دوستان روزنامهنگارم در ایام انتخابات در مقابل عکسهای شما بیتفاوت شانه بالا انداختم و پس از انتخاب شما نیز سخت گریستم و گریستیم؟ مهم این است که شما اعتقاد به کریم خطابخش و پوزشپذیری دارید که ستارالعیوب است و چون همسایه که نمیبیند و میخروشد، میبیند و میپوشد. مهم این است که مسلمانید و باید در دولت به نام شما با دوستان مروت و با دشمنان مدارا شود.
سخن دراز نکنم که میترسم درازای سخنم موجب ابطال رسالتم گردد و مرگ دختر جوانی را به نظاره بنشینم که شرح حالش بر آنم داشت تا قلم گیرم و با توکل بر خدا به شما نامهای بنویسم که “حرکت کردن بهتر از ماندن است”.
جناب رییسجمهور!
مجبورم تا از شخصی یاد کنم که شاید باری از دوش روزنامهنگاران برنداشت اما در تاریخ خواهد ماند که” سنگ صبور این جماعت بود”، خاتمی را میگویم که شما اکنون برجایش تکیه زدهاید با قدرت بیشتر و امکانات افزونتر.
انتخاب من در سوم تیر شما نبودید اما تردید ندارم که دوست دارید برای دختر بیگناهی که از بدحادثه روزنامهنگار شده- و من مطمئن هستم که اگر دینار و درمی داشت، هیچگاه دست به این خطر خطیر نمیزد تا کوس رسواییاش عالم و آدم را بردارد- کاری بکنید.
جناب احمدینژاد!
الهام افروتن را نمیشناسم اما تردید ندارم که نه از سیاست سر درمیآورد، نه قانون مطبوعات میداند و نه درک درستی از پذیرش مسؤولیت در رسانه داشت که اگر چنین بود، به راحتی پشتش خالی نمیشد تا به عنوان مدیرمسؤول پاسخگو باشد و مسؤول روزنامه….،.
میدانم ۲۱ ساله است ، از سوم بهمن در زندان به سر میبرد. به اتهام انتشار طنزی که تاریخ ورود بیماری ایدز در ایران را سال ۱۳۵۷ اعلام کرده بود. این مقاله پیش از این بر روی سایت های اینترنتی انتشار یافته بود و دست اندرکاران نشریه “تمدن هرمزگان” به اشتباه مطلب را در صفحه بهداشت شماره۵۸ نشریه صفحه بندی کرده بودند.
کار روزنامهنگاری و رسانهای طاقتفرساست و شاید طاقت افروتن در مسیری که ما هرروز لمسش میکنیم، طاق شده و فرسوده گشته که مرتکب چنین اشتباهی شده است، اشتباهی که میدانم قابل توجیه نیست، نه برای او و نه برای مدیرمسؤولی که این گونه مواقع باید با جسارت مسؤولیت اشتباه رخ داده را برعهده بگیرد و پوزش بطلبد.
الهام افروتن، از جنس مرفهین بیدرد نیست، از دار و دسته کوخنشینانی است که تار مویشان بر کاخنشینان برتری دارد و اینک متهم به توهین به شخصیتی است که اگر بود دست عطوفت برسر الهامها میکشید، او جوان است ، با هزاران آرزو، آرزوهایی که جنسشان را حتما در سفرتان به این استان دیده و لمس کردهاید.
آقای احمدینژاد!
وقتی خبرنگار CNN مصاحبه شما را آنگونه تحریف کرد و شما خطایش را بخشیدید، جسارت یافتم تا از شما به عنوان مسؤول اجرای قانون اساسی بخواهم، تلاش کنید بر خطای الهام افروتن هم به دیده اغماض نگریسته شود تا مبادا تنها نظارهگر غریبنوازی شما باشیم و خود سالها بر این خانه غریب افتاده باشیم.
آقای رییسجمهور!
من فقط به مادر پیرش میاندیشم که چه کشیده و میکشد، وقتی سایه پدر هم بالای سر آن خانواده نباشد. صدای من، فریاد دادخواهی اوست و اکنون چشم انتظار اقدام از سوی شما که مهرورزی را آیین گفتوگو قرار دادهاید.
اینک که خیلیها کمر همت بستهاند تا چهرهای خشن از مسلمانان نشان دهند، نگذاریم که “ابلیس پیروز مست سور عزای ما را به سفره نشیند.”
این روزها خبرهای خوبی از الهام افروتن نمیرسد، و حتی خبر خودکشی او را نیز کسی تکذیب نمیکند، الهام افروتن فرزند همین نظام است و چشم انتظار مهرورزی، حتی اگر مستحق این مهرورزی نباشد.
مسیح علینژاد
منبع:ایلنا