دختران دانشجو در ترکیه دوست ندارند نام خانوادگی خود را بعد از ازدواج تغییر دهند
کانون زنان ایرانی: دختران دانشجو در ترکیه دوست ندارند نام خانوادگی خود را بعد از ازدواج تغییر دهند. پژوهش صورت گرفته توسط اعضای هیات علمی دانشگاه “حاجت تپه” آنکارا نشان میدهد که برخلاف تمایل دختران به حفظ نام خانوادگی اولیهشان، دانشجویان پسر نمیتوانند به راحتی با این خواسته دختران کنار بیایند.
به گزارش روزنامه زمان، پژوهش یاد شده که عنوان آن “دیدگاه گروهی از دانشجویان در خصوص زن امروزی” است، به بررسی نگرش دانشجویان سه دانشگاه بزرگ شهر آنکارا پرداخته و نشان داده که از هر ده دانشجوی دختر، نه نفر دوست ندارد نام خانوادگی خود را بعد از ازدواج تغییر دهد.
در عرصه کاری نیز پژوهش مذکور نشان میدهد از هر ده دانشجو، نه نفر با اشتغال زنان موافق است. همچنین ۱/۹۲ درصد دختران عقیده دارند اشتغال زنان تاثیر مثبتی بر زندگی زناشویی آنها خواهد گذاشت که موافقان این دیدگاه بین پسرها رقم ۵/۷۴ درصد را نشان میدهد.
در عرصه شغلی هم دانشجویان معلمی را مناسبترین شغل برای زنان دانسته و دلیل این انتخاب را راحتی کار، شرایط خوب محیط و وجود تعطیلات هفتگی و تابستانی ذکر کردهاند که سبب میشود زنان وقت مناسبی برای انجام کارهای خانه نیز داشته باشند.
اما در برابر این پرسش که “خانمها در چه شرایطی باید کار کنند؟” ۳/۸۱ درصد دختران پاسخ “در هر شرایطی” را برگزیدهاند که در بین پسرها معتقدین به این نظر به ۳۸ درصد تقلیل مییابد. علاوه بر این، ۶/۱۹ درصد مردان اشتغال زنان را منوط به وجود مشکلات اقتصادی در خانواده دانستهاند، ۷/۱۲ درصد مردان آن را تا زمان تولد اولین فرزند مجاز دانسته و ۸/۸ درصد نیز اشتغال زنان را منوط به رضایت شوهر عنوان کردهاند.
نتیجه دیگر حاصل از این تحقیق بی علاقگی فازغ التحصیلان دانشگاه به داشتن فرزندان زیاد است. اکثر دانشجویان داشتن دو کودک را ایدهآل تشخیص داده و عدهای نیز داشتن یک فرزند را کافی دانستهاند.
افزایش سن ازدواج نیز نتیجه دیگری است که از این بررسی به دست آمده. دانشجویان معتقدند مناسبترین سن برای ازدواج فاصله ۲۵ تا ۲۹ سالگی است.
ترجمه : آیدین فرنگی