روایت‌های زنان سودانی درباره‌ی بهره‌کشی جنسی امدادگران از آنها

ترجمه: کانون زنان ایرانی

برخی زنان سودانی گزارش داده‌اند که امدادگران سازمان‌های بشردوست بین‌المللی، آنها را در اردوگاه‌های پناهندگان در کشور چاد، مورد بهره‌کشی، تجاوز و آزار جنسی قرار داده‌اند.

این زنان که از جنگ‌ داخلی سودان به چاد گریخته‌اند، می‌گویند که امدادگران اِن‌جی‌اوهای بین‌المللی و برخی کارکنان بخش حفاظت این اردوگاه‌ها، از آنها در ازاء غذا، پول، شغل و دسترسی آسان‌تر به امکانات امدادی، درخواست رابطه‌ی جنسی ‌می‌کرده‌اند.

برخی زنان و دختران سودانی ساکن اردوگاه‌های پناهندگان در چاد می‌گویند که امدادگران و ماموران حفاظت از این اردوگاه‌ها گاهی حتی برای ایجاد رابطه‌ی جنسی با آنها به زور متوسل شده‌اند.

یک زن از این میان گزارش می‌دهد که نوزادش فرزند یکی از این امدادگران است که در قبال قول اشتغالی که به این زن داده بود، از او می‌خواسته که رابطه‌ی جنسی داشته باشند. او می‌گوید که این مرد که اصالت سودانی داشته، ادعا می‌کرده که از کارکنان گروه «پزشکان بدون مرز» است و به این زن ۶۵ دلار داده اما نپذیرفته که فرزند این زن از اوست.

روانشناسی که با این زنان صحبت کرده است می‌گوید، برخی از زنان سودانی که ماموران پلیس یا امدادگران، آنها را مورد بهره‌کشی جنسی قرار داده‌اند، به دلیل احتمال انگ خوردن، جرات سقط جنین‌های حاصل از رابطه‌ی جنسی اجباری با این افراد را نیز ندارند.

دو زن سودانی نیز می‌گویند مردانی که در دفاتر «پزشکان بدون مرز» کار می‌کرده‌اند، به آنها پیشنهاد شغل داده و در قبالش درخواست رابطه‌ی جنسی داشته‌اند.

گروه «پزشکان بدون مرز» در این مورد اظهار بی اطلاعی کرده است و اعلام کرده که به تحقیق در این زمینه خواهد پرداخت. کریستوفر لاک‌یر، رئیس این گروه بین‌المللی در این خصوص گفته است: «درخواست پول یا رابطه‌ی جنسی در ازاء دسترسی به امکانات مراقبتی و امدادی یا امکان اشتغال، نقض آشکار تعهدات ما در رفتار و عملکرد محسوب می‌شود.»

این اطلاعات در حالی بیرون آمده که بسیاری از زنان پناهجوی سودانی به دلیل احتمال آزار و اذیت یا انتقام‌گیری افراد آزارگر و همچنین از بیم انگ خوردن، حاضر به حرف زدن نیستند.

بیش از ششصد هزار تن از مردم سودان به چاد گریخته‌اند و هر روز نیز به تعداد آنها اضافه می‌شود. زنان و کودکان، ۸۸ درصد این جمعیت را تشکیل می‌دهند و این وضعیت کنونی زنان فراری از جنگ سودان است. آنها حتی اگر به خانه‌های خود در سودان بازگردند نیز از خطر تجاوز و آزار جنسی ایمن نیستند. نهادهای حقوق بشری، گروه شبه‌نظامی سودانی موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» را به آدم‌ربایی‌های گسترده‌، تجاوز و مجبور کردن زنان و دختران به ازدواج با اعضای آن گروه متهم کرده‌اند. این گروه در نوزده ماه گذشته با ارتش سودان بر سر به قدرت رسیدن در این کشور در حال جنگ بوده است.

این جنگ منجر به بی‌خانمان شدن حدود نه میلیون نفر در سراسر سودان شده است. گفته می‌شود که جنگ داخلی سودان، بیش از بیست هزار کشته به جای گذاشته و این در حالی است که تحقیقات جدید حکایت از این دارد که شمار جانباختگان بسیار بالاتر از رقمی است که در گزارش‌های رسمی ذکر شده، چرا که بزرگ‌ترین قاتلان سودانی‌ها گرسنگی و بیماری‌های گوناگون ناشی از جنگ بوده‌اند و هنوز آمار دقیقی از قربانیان این دو عامل مرگ و میر سودانی‌ها در دست نیست.

منبع ترجمه: ajplus

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.